Öğrenci Kariyeri Banner

Sabah Rutinlerini Asla Bozmayan 12 Başarılı İnsan

Sabah Rutinlerini Asla Bozmayan 12 Başarılı İnsan
Başarılı her insanın kendince zirveye giden yolda onun ilerlemesini sağlayan fener niteliğinde yöntemleri vardır. Bir insanın başarılı olması tek bir etkene değil, birçok etkene dayalı olabiliyor. Fakat kuşkusuz en önemli etkenlerden biri de sabah uyandıklarında yapmış oldukları ve rutine bağlayan alışkanlıklarıdır. Birçoğumuza basit gelse bile onlara bugünkü başarıyı kazandıran etkenlerden biriside sabah rutinleridir.

  İşte günümüzde yaptıkları büyük işlerle biz gençlere ve birçok girişimciye ilham olan bazı CEO’ların sabah uyanınca yapmış oldukları günlük rutinleri;


STEVE JOBS

1508415974

Dünya'nın en başarılı insanları listesinin başında, şüphesiz birçok kişi için Steve Jobs gelir. 2011’de aramızdan ayrılan Jobs, sabahları güne kendisine tek bir soru sorarmış: "Bugün hayatımın son günü olsaydı, az sonra yapacağım işlerden mutluluk duyar mıydım?” Bir süre üst üste "Hayır" cevabını alırsa da hayatında bir şeyleri değiştirmesi gerektiğine karar verirmiş.

ELON MUSK

elon-musk-gave-a-brutal-response-when-asked-for-advice-for-young-entrepreneurs-if-you-need-inspiring-words-dont-do-it

Yeni çağın dahi çocuğu olarak tanınan Elon Musk, her gece 1’de uyuyup sabah 7’de uyanıyor. Genellikle sabah kahvaltısını atlıyor ve toplantı arasında 5 dakikada öğlen yemeği yiyor. Haftada bir ya da iki defa egzersiz yapıyor.

BILL GATES

131128114952-bill-gates-headshot-super-169

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, uyanır uyanmaz koşu bandında Teaching Company videoları izleyerek güne başlıyor.

MARK ZUCKERBERG

1-J7k5TgR4AMLYgw2B3XNiGw

Günde 8 saat uyumaya özen gösteren Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, karar verme gerekliliğini ortadan kaldırmak adına güne aynı tişörtü giyerek başlıyor.

BILL WADE

bill-wade-01-2016_104509_36639

Company.com sahibi Bill Wade, sabahları uyandığında ilk 5 dakikasını Ziggy ve Marly isimli kedilerine ayırıyor. Bunu yapmasının sebebiyse mutlu ve sağlıklı güne devam etmekmiş.

DEXTON DEBOREE

maxresdefault

Dünyaca ünlü reklam ajanslarından biri olan Los York’un CEO’su Dexton Deboree uyanınca ilginç olarak Superman pozu veriyor. Bu kendisinin gün içinde daha özgüvenli olmasını sağlıyor olmasıymış.

JACK DORSEY

t-jack-dorsey-john-huba-april-2011

Twitter/Square/Inc.’nun CEO’su olan Dorsey, güne sabah 05.30'ta başlıyor. Daha aktif ve sağlıklı olabilmek için güne meditasyonla başlıyor ve ardından birkaç kilometre koşuyor.

JEFF BEZOS

IMG_3203_2.0

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, ne olursa olsun günde 8 saatini uykuya ayırıyor. Sabahları ise rutin olarak toplantı almıyor.

JACK MA

alibabas-jack-ma-could-buy-ac-milan-from-silvio-berlusconi

Alibaba CEO’su Jack Ma, her sabah rutin olarak koçuyla birlikte tai-chi idmanı yapıyor. Hatta rutini bozulmasın diye seyahatlerine koçunu da götürüyormuş.

ARIANNA HUFFINGTON

arianna-huffington

Huffington Post kurucusu Arianna Huffington, uyku saatlerine çok önem veriyor. Uyumadan önce tüm elektronik cihazlarını kapatan Huffington, uyanır uyanmaz meditasyon yapıyor.

INDRA NOOYI

Indra Nooyi

PepsiCo CEO’su Forbes dergisi 2006 yılı anketine göre “Dünya'nın En Güçlü 100 Kadını” listesinde 4. sırada yer alan Indra Nooyi, her sabah 4’te uyanıyor ve saat 7’den önce ofiste oluyor.

MARISSA MAYER

Google's Marissa Mayer Named Yahoo CEO

YAHOO CEO’su olan Mayer, Günde 4-6 saat uyuyor. İşkolikliği ile bilinen Marissa Mayer, eğer duş aldığımız zamanları da optimize edersek haftada 130 saat çalışılabileceğine inanıyormuş.

 

Özgün İçerik: Şevval Göker

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.