Henüz okurken şirket kurmak ve zengin olmak. Nasıl geliyor kulağa?
2011’de Filip Tysander sadece 24.000 dolarlık bütçesiyle yeni bir saat markası kurdu. Şu an 31 yaşında ve kendi başına kurduğu şirketiyle yılda 180 milyon dolarlık kazanç sağlıyor.
Bu işin başlangıcı da şans eseri olmuş.
Business Insider’dan detaylara bakalım:
Kendini ve dünyayı keşfetmek isteyen diğer gençler gibi, o da hayallerinin peşine düşmüş ve liseden sonra Avustralya’ya gitmiş.Modayı takip eden, şık Nato tarzı Rolex’i olan Daniel Wellington’la tanışmış. Bu adamın Ian Fleming tarzı görünüşünden hoşlanmış ve markasının ismini bulmuş, “Daniel Wellington.”
“Fark ettim ki havalı yeni bir saat markası için pazarda yer var.”
Uluslararası bir marka olmak adına isim çok uygun gözükmüş. Tabii başarı bir günde gelmemiş.
İsveç’te, Tysander hâlihazırda birkaç işten kovulmuş durumdaydı. İki şirketle birlikte çalışmaya başlamış, bunlar da çevrimiçi olarak biri için kravat, diğeri için plastik saatler satmak olmuş.
Mezuniyetinden sonraysa, kazandığı parayı yani 24.000 doları kullanarak üçüncü ve daimi bir iş kurma hedefini kazanmış.“Küçük çaplı çevrimiçi bir dükkan açtım. Logoyu Photoshop’la kendim tasarladım. Tasarımları da Çin’de Nato saatleri üreten bir fabrikaya gönderdim.”
Şık saatlerle büyük bir başarıya imza atan Tysander, satışlarında sosyal medyanın gücünden de faydalandı.
Şirketi, saatlerini kullananların yapacakları doğal reklamlar üzerine kurmuştu.
Markanın şu an Instagram’da 2 milyondan fazla takipçisi mevcut.
2014’te Daniel Wellington marka saatlerin satış adeti 1 milyonu geçmişti. Bu da 70 milyon dolara denk oluyor. 2015’te bu 170 milyon dolara yükseldi.Yani, geçtiğimiz yıl Stockholm’de bulunabilecek en pahalı evi aldığında, kenarda parası kalmıştı 🙂418 metrekarelik bu güzel ev 12.8 milyon dolara onun oldu.
“2013’e dönecek olursak, şirketin bu kadar büyüyebileceğini hiç düşünmüyordum. Ancak artık her anımın bir parçası oldu. Oldukça şanslıyım.”“Bir yanım Daniel Wellington’ı arayıp neler olduğunu anlatmamı söylüyor, diğer yanımsa oluruna bırakmamı.”
“Eğer ilham kaynağım bir gün kalkıp da ofisime gelirse, sanırım masamın altına saklanmak zorunda kalacağım.”Tysander, herhangi birinin başarılı bir girişimci olabileceğini vurguluyor. Biraz zaman alıyor, bunun yanı sıra şanslı olmanız lazım biraz da.Yazar Malcom Gladwell’in iddiasını da yineliyor…
“Her şeyin birbirine nasıl bağlı olduğunu anlamak için girişimcilikte 10.000 saat harcamak gerekiyor.”
22 saat agoby ogrencikariyeriİŞKUR Gençlik Programını Duyurdu!
23 saat agoby ogrencikariyeriBir dönem boyunca sertifikalı ve Online olarak düzenlenen GEN Academy'de siz de yerinizi almak için hemen @ogrencikariyeri hesabının BIO’sundaki linkten başvurunuzu yapabilirsiniz. Etkinliğe herkes katılabilir ve sonunda sertifika almaya hak kazanabilir. Kontenjanla sınırlıdır!
1 gün agoby ogrencikariyeriÜniversite Öğrencileri İçin İŞKUR Gençlik Programı Başvuruları Başladı - Başvuru Adresi: genclik.iskur.gov.tr
1 gün agoby ogrencikariyeriInstagram’ın yazılım departmanında çalışan ekibin uzun uğraşlar sonucunda kullanıcılara sunduğu yeni bio formatı hakkında ne düşünüyorsunuz? 😅
2 gün agoby ogrencikariyeriBursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan emekli fizik öğretmeni Nurcan Gökkurt, 55 yaşından sonra tekrar başladığı okuma hevesiyle 10 yılda 3 üniversite birden bitirerek azmiyle gençlere örnek oldu.
3 gün agoby ogrencikariyeriSon zamanlarda ulaşım ücretlerinin artması üzerine alternatif yöntemler için markalarla iletişime geçtik. Üniversite öğrencileri için uygun fiyatlı çözümler sunan Segway sürece sessiz kalmadı ve deneyimlememiz için bizlerle ürünlerini paylaştı. Bu deneyimden oldukça memnun kaldık. Sizlerin de faydalanması için incelemeler serisine başlıyoruz… Mecbur #i şbirliği Destekleriniz için teşekkürler @segwayninebot_turkiye
3 gün agoby ogrencikariyeriTürkiye'deki aktif üniversite öğrencisi sayısı 4 milyonu aşmış durumda.