Öğrenci Kariyeri Banner

Rekabet Kurumu 'Meta'ya Soruşturma Açtı!

Rekabet Kurumu 'Meta'ya Soruşturma Açtı!

Rekabet Kurumu, web sitesinden yaptığı açıklamayla Meta'ya soruşturma açtığını duyurdu. 

Instagram, Facebook, WhatsApp ve Threads'in bünyesinde bulunduran Meta hakkında Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açıldı.

Açılan soruşturmanın nedeni ise şirketin Threads'i Instagram uygulaması ile eşleştirmesinde 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesine aykırı olması.

Soruşturma Threads Uygulaması İçin Açıldı

 

Soruşturmayla ilgili Rekabet Kurumunun web sitesinden yapılan açıklama dışında paylaşılmış bir bilgi yok fakat soruşturma süreci sona erdiğinde Meta ciddi bir ceza alabilir.  

Rekabet Kurumu web sitesi üzerinden yapılan resmî açıklamada:

''Meta Platforms, Inc.in, kullanıma yeni sunmuş olduğu Threads isimli uygulamayı, Instagram uygulaması ile bağlamak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 23.11.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Meta Platforms Inc. hakkında soruşturma açılmasına, 23-54/1031-M sayı ile karar vermiştir.

Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.''

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.