Öğrenci Kariyeri Banner

Psikolojinizin Çok Güçlü Olduğunu Gösteren 8 Özellik

Psikolojinizin Çok Güçlü Olduğunu Gösteren 8 Özellik

Sağlam bir psikolojinin en belirleyici özelliği kendi duygu ve düşüncelerinin sorumluluğunu almaktır. Bazılarımız bu sorumlulukları sahiplenecek güçlü bir karaktere sahiptir. Duygusal yaralarını sarmasını bilir, olumsuz düşüncelerin beyinde hakimiyet kurmasını engelleriz. İşte psikolojisi güçlü ve sağlıklı olan bireylerin ortak özellikleri…

1. İnsanlarla ilişkilerinde netsin. İhtiyaçlarını, sevgini, kırgınlıklarını ifade edebiliyorsun. Birilerinin seni anlamasını beklemeden sen kendini ifade ediiyorsun.

2. Şikayet etmenin hiçbir işe yaramadığını ve hatta seni olumsuz etkilendiğini çok iyi biliyorsun. Şikayet etmek yerine yapabileceğin bir şey varsa yapıyorsun yoksa susuyorsun.

3. Kendinin değerini biliyorsun. Başarıların  için kendini ödüllendirip, başarısız olduğunda kendine şefkatle yaklaşmaya çalışıyorsun. Kendine acımasızca davranan birisisin, kendi dahil kimseye faydası olmayacağının farkındasın.

4. Olumlu olumsuz her duygunun farkındasın, bastırmıyosun. Duygularının mesajını anlamaya çalışıyorsun ancak duygularınla hareket etmiyorsun. Duyguların kendine ve dünyaya dair sensörlerden sadece bir tanesi olduğunun farkındasın.

5. Mutluluğun bir amaç olmadığının, sonuç olduğunun, her zaman mutlu olamayacağının farkındasın. Elinden geldiğince, tatminkar bir hayat yaşamaya çalışıyorsun. Mutluluğun ve mutsuzluğun geçici olduğunu biliyorsun.

6. Yaşadıkların için başkalarını suçlamıyorsun, kurban rolünde yaşamıyorsun. Sana zarar verenler başkaları olsa bile, oradan uzaklaşmanın kendini korumanın kendi elinde olduğunu biliyorsun. Başarısızlıkların için başkalarını suçlamak yerine sorumluluğunu kabul edip harekete geçiyorsun.

7. Sabahları yataktan kalkmak için bir amacın var. Sadece sana bu dünyada olmayı anlamlı hale getiren bir amaç.

8. Güçlü ve güçsüz olduğun yönlerin farkındasın. Her istediğinin olamayacağını kabullenmiş durumdasın.


Aleyna  Karataş

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Karataş..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.