Öğrenci Kariyeri Banner

Prof. Dr. Erhan Erkut'un Üniversite Öğrencilerine 10 Altın Tavsiyesi

Prof. Dr. Erhan Erkut'un Üniversite Öğrencilerine 10 Altın Tavsiyesi



Prof. Dr. Erhan Erkut'un üniversite öğrencileri için tavsiye ettiği önemli maddeler sayesinde hayatınıza yeni bir yön verebilirsiniz. Ufkunuzu açacak tavsiyelere gelin birlikte göz atalım! Erkut'un Mef Üniversitesi 2015 açılış yılı konuşmasına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Erhan Erkut ile ilgili detaylı bilgi almak ve önerilerinden daha fazla faydalanmak isterseniz buraya tıklayarak Erhan Erkut'un bloguna ulaşabilirsiniz !

 

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı

 

 

 

 

1 İçerikten çok yetkinlere önem ver!



Genç yaşına rağmen birçok alanda yetkinliği olan biri ol, kendini yetiştir ve iş başvurularını 1-0 önde yap



GALERİYİ SAYFA NUMARALARINA TIKLAYARAK GÖREBİLİRSİNİZ.
 

2 İngilizce’ni geliştir, ikinci dile başla!
 

Globalleşen dünyada ortak kullanılan dilin İngilizce olduğunu unutma, ana dilin gibi öğren. Hatta sadece İngilizce ile yetinme. Ekstra bir dil daha öğrenerek dil hazineni genişlet

 
3 En az bir programlama dili öğren!


Steve Jobs bir konuşmasında «herkesin bilgisayar programlamayı öğrenmesi gerek. Çünkü insana düşünmeyi öğretir.» cümlesine yer vermiştir. Bence Steve Jobs’u dikkate almalısınız! :

 

 

 
4 Kendine bir mentör seç!


Hedeflediğiniz yolda ideallerinize adım adım ilerlerken güçlü ve doğru adımlar atabilmek için alanında uzmanlaşmış, tecrübeli kişilerden destek alın.

 




 

 

 

 

 

 
5 Bir araştırma projesine katıl!




Bir projede yer almak ve bir görev üstlenmek iş hayatına daha «sağlam» girmene yardımcı olacaktır. Unutma, her yeni sorumluluk beraberinde büyük başarıları getirebilir!

 

 



[ad name="Google Adsense"]


 

 

 

 

 

 
6 Anlamlı bir yurt dışı deneyimi kurgula!




Yeni bir ülke, değişik kültürler görmek her zaman için iyi bir fırsattır. Hayata bakış açınızı değiştirmek için farklı yerler görmekten sakın korkmayın.

 

 



[ad name="Google Adsense"]


 

 

 

 

 

 
7 Her fırsatta çalış!




Günümüzde çalışmadan, çabalamadan bir şeyler elde edemeyeceğinin farkına var ve vakit kaybetmeden her zaman işe koyul. Unutma, Sakıp Sabancı başarısının sırrını «çalışmak, çalışmak, çalışmak» olarak açıklamıştır. :)

 

 



[ad name="Google Adsense"]


 

 

 

 

 

 
8 Kendi işini kurma konusuna kafa yor!




Girişimcilikten asla korkma. Küçük fikirler büyük başarılara dönüşebilir. Yeter ki kendine güven ve fikrini geliştirmekten çekinme.

 

 



[ad name="Google Adsense"]


 

 

 

 

 

 
9 Risk al, başarısızlığı deneyimle!




Risk almanın «bazen» olumlu sonuçlar vereceği aklının bir köşesinde bulunsun. Ama unutma «bazen» diyoruz. Başarısız olursan geri adım atma. Her şey insanlık için en nihayetinde. :)

 

 



[ad name="Google Adsense"]


 

 

 

 

 

 
10 Eğitimin senin sorumluluğun!




Bir adım önde olmak istiyorsan eğitimine önem ver. Geleceğini güzel şekillendirmek adına eğitimin en büyük sorumluğun olduğunu unutma. İyi bir eğitim, beraberinde güzel ve keyifli şeyleri getirir.

[ad name="Google Adsense"]

Kaynak: Ajanslar

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.