Öğrenci Kariyeri Banner

Polisiye Roman Severlerin Dikkatine! Okunması Şiddetle Tavsiye Edilen 8 Polisiye/Gerilim Romanı

Polisiye Roman Severlerin Dikkatine! Okunması Şiddetle Tavsiye Edilen 8 Polisiye/Gerilim Romanı
Gizemli cinayetlerin ve suçların işlendiği; heyecan, merak ve şüphe dolu kitaplara genel olarak polisiye roman denir.

Okumaya başladığınız andan itibaren zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız, yer yer nefesinizi tutacak, yer yer de heyecandan kalbinizin güm güm atacağı enfes romanlardan bir liste sizleri bekliyor..

Aklından Bir Sayı Tut – John Verdon

ililili

Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: ”Aklından herhangi bir sayı tut. 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı”. Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: ”Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin… Küçük zarfı aç”.

”Aldıklarını geri vereceksin, vermiş olduklarını aldığın zaman. Biliyorum ne düşündüğünü, ne zaman uyuduğunu, nereye gittiğini, nereye gideceğini. Seninle bir randevumuz var, bay 658.

Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap ”Aklından Bir Sayı Tut” kolay kolay unutmayacağınız bir roman.

İstanbul Hatırası – Ahmet Ümit

dfgvhbjnkmmjnhbgv

Byzantion’dan İstanbul’a uzanan, heyecan yüklü bir serüven…

Ahmet Ümit’in 2010 yılında kaleme almış olduğu polisiye romanı, İstanbul tarihi hakkında pek çok bilgi içermektedir. Ahmet Ümit’in diğer romanlarında da yer vermiş olduğu ana karakterlerden birisi olan Başkomiser Nevzat, bu kitabında da bizlere eşlik ediyor.

Birbiri ardına işlenilen seri cinayetler, Başkomiser Nevzat ve yardımcıları Zeynep ile Ali’ye İstanbul tarihi hakkında bilgi edinmelerini sağlayacaktır. Olaylar çözülmeye başlarken ise Nevzat, hayatını, arkadaşlıklarını, pişmanlıklarını ve anılarını sorgulayacaktır. Elbette ki katiller hiç beklemediğimiz kişiler çıkacaktır.

Da Vinci Şifresi – Dan Brown

hjbhbg

Harvard Üniversitesi Simge-Bilim Profesörü Robert Langdon, Paris'te iş gezisindeyken, gece yarısı, Louvre'un yaşlı müdürünün ölü bulunduğu haberini alır. Langdon ve yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu, cesedin etrafındaki izleri takip ederek bu garip esrar perdesini araladıkça, ipuçlarının onları Da Vinci'nin tablosuna götürdüğünü keşfederler. Büyük usta bu sırrı herkesin görebileceği bir yere, ünlü eseri Mona Lisa tablosunun içine gizlemiştir.

Langdon bu garip bağlantıyı açığa çıkarınca tehlike artar. Cinayete kurban giden müze müdürü de, Sir Isaac Newton, Botticelli, Victor Hugo, Da Vinci ve aralarında diğer ünlülerin de bulunduğu gizli bir kuruluş olan Sion Manastırı Derneği'nin bir üyesidir.

Langdon, aydınlatmaya çalıştıkları bu tehlikeli sırrın yüz yıllardır tarihin derinliklerinde gizlendiğinden şüphelenir. Böylece Paris ve Londra sokaklarında amansız bir kovalamaca başlar. Langdon ve Neveu, kendilerini, atacakları her adımı önceden bilen esrarengiz olduğu kadar da çok zeki olan bir adamla karşı karşıya bulurlar. Eğer bu karmaşık bilmeceyi çözemezlerse Priory'nin büyük yankılar uyandıracak bu çok eski gerçeği ebediyen kaybolacaktır.

Ejderha Dövmeli Kız – Stieg Larsson

gtttttftftftfg

Birçok kişinin başucu kitabım dediği Ejderha Dövmeli Kız, müthiş bir aksiyon ve merak uyandırıcı kurguya sahip. 646 sayfa olan kitap kalınlığına rağmen, sonuna hemen geldiğiniz, sayfaları hızla çevirdiğiniz bir konu içeriyor. 2011 yılında beyaz perdeye de uyarlanan kitap ilk başta sıradan bir macera romanı gibi görünse de, yazarın üslubu ve değindiği konular sayesinde kalitesini ortaya koyuyor. Kitapta geçen öykü ise kısaca şöyle; yaşlı Henrik Vanger’e her yıl doğum gününde kimden geldiği belli olmayan bir çiçek gelir. Vanger bu gizemli çiçeklerin kimden geldiğini araştırır fakat bir türlü bulamaz. Öte yandan, 1966 yılında yeğeni Harriet ortadan kaybolmuştur. Çiçekler de bu tarihten sonra gelmeye başlar. Bunun üzerine Vanger, konuyu çözmesi için Mikael Blomkvist’ten yardım ister. Blomkvist olayı çözmeye çalışırken, hikayemize Ejderha Dövmeli Kız girer ve bundan sonra bir dizi cinayet, katil ve kaybolan Harriet gibi konular işlenir. Büyük başarılara imza atan kitap konusu ve anlatımı gereği harika bir akıcılığa sahip.

Doğu Ekspresinde Cinayet – Agatha Christie

fdfxdxfdxfxfdxd

Kitabın konusu bir trende bulunan cinayet üzerine kurulu. Londra’ya gitmekte olan tren hava şartları nedeniyle yoluna devam edemez. Bu bekleyiş esnasında, trenin odalarından birinde bir ceset bulunur. Kitabın tamamında ise bu cinayeti kimin işlediği araştırılır. Yazarın hemen her kitabında geçen dedektif Hercule Poirot da trende yolculuk yapmaktadır. İşlenen cinayeti çözmek için kolları sıvayan Poirot, trendeki herkesi sorguya çeker. Okurken herkesten şüphelendiğiniz kitap, sizi aynı zamanda düşünmeye sevk ediyor.

Sultanı Öldürmek – Ahmet Ümit

fgfcgfccfccfdfcdfdcfdc

Bir polisiye kitap olmasının yanında tarih ve aşk konularının da yoğun bir şekilde ele alındığı kitap, muhteşem bir kurguyla yazılmış. Osmanlı’nın kuruluş ve yükselme devri, İstanbul’un fethinin en ince ayrıntıları, siyasi tutumlar ve daha birçok konu aynı anda geçiyor. Osmanlı hakkında belgelerin de paylaşıldığı kitapta bir cinayet araştırılıyor. Yazar tüm hünerlerini sergileyerek yazdığı öyküde, okuyucunun katil hakkında fikrinin sürekli değişmesini sağlıyor. Katilin kim olduğu hakkında sürekli yeni tahminler yaparken, bir yandan da tarih hakkında yeni şeyler öğrenme ve araştırma isteği duyuyorsunuz.

Şah Mat - Mario Mazzanti

dfghjk

Mario Mazzanti’nin ilk polisiye romanı olan Şah Mat, bir seri katil ile suç psikiyatristinin adeta bir satranç oyunu gibi olan mücadelesini anlatıyor.

Suç psikiyatristi olarak polise destek vermekte olan Claps’in suçluların davranış profilini inceleyerek olası şüphelileri tespit etmek gibi çetin bir görevi vardır. Ancak bu sefer ortadaki cinayet hiç de basit değildir. Karşısında acımasız, kararlı, unutulmak istemeyen ve şehrin korkulu rüyası olmayı amaçlayan bir seri katil vardır. Çözüm hep avuç içinde gibidir ama bir türlü ulaşılamamaktadır, aşılan her bir basamak katilin ininin derinliklerine dalmaktan başka bir işe yaramaz.

Trendeki Kız - Paula Hawkins

ssdffdcfgggv

Yaşadığı sorunlar nedeniyle alkole bağımlı hale gelen Rachel, eşi tarafından ihanete uğrar, işini kaybeder. Bu esnada karşısına çıkan bir çift ona umut kaynağı olur fakat çift dışarıdan göründüğü kadar mutlu mudur? Kadının ortadan kaybolması ile sorular daha karmaşık hale gelmektedir. Peki, katil kim?

Özel İçerik: İlkim Kıl

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.