Öğrenci Kariyeri Banner

Patili Dostlarımızı Beslemek İçin #BuMamaBenden

Patili Dostlarımızı Beslemek İçin #BuMamaBenden
Türkiye Vodafone Vakfı’nın Habitat Derneği işbirliği ile yürüttüğü Yarını Kodlayanlar projesinde kodlama eğitimi alan çocuklar iç ısıtan bir çalışmaya imza attı. Dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan MIT’nin çocuklar için geliştirdiği “Scratch” programı yardımıyla çocuklar sokak hayvanları için tweet ile çalışan bir mama kabı tasarladılar. Bu kap artık pilot bölge olarak seçilen Vodafone’un Zeytinburnu İstasyon Mağazası önünde sokaktaki canların karnını doyuruyor.



Peki siz bu projeye nasıl destek olabilirsiniz hem de oturduğunuz yerden?

Twitter’dan #BuMamaBenden diyerek makineye komut veriyorsunuz. Unutmamanız gereken önemli nokta, makinenin konutunuzu algılayabilmesi için Twitter hesabınızın herkese açık olması gerekmektedir. Eğer mama kabı boşsa 200 gram mama kaba düşüyor.  Mama kabı doluysa siz yine de merak etmeyin kap boşalana kadar komutunuz sırada bekliyor olacak. Yani desteklerle durmadan kedileri köpekleri besleyen bir kabımız var.

Şimdilik sadece 1 tane kap mevcut ama umuyoruz ki ilerleyen zamanlarda bu mama kabı tüm Türkiye’ye yayılsın ve patili dostlarımız aç kalmasın.

Projenin ortaya çıkış sürecini bir de minik kodlayıcı Emir’in kendisinden dinlemek için tıklayınız.

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.