Öğrenci Kariyeri Banner

Pahalı Yurt Ücreti ile Karşılaşınca Kendi Küçük Dünyasını Kuran Öğrenci

Pahalı Yurt Ücreti ile Karşılaşınca Kendi Küçük Dünyasını Kuran Öğrenci
John Weber bir tasarımcı, Austin'deki Teksas Üniversitesi’ne kaydolmadan önce üniversite öğrencileri için artan yaşam maliyetleri ile karşılaşıyor ve yurt yaşantısının kendisine göre olmadığına karar veriyor.

Üniversite kampüsündeki bir yurt odası için aylık 1135 dolar ve şehir merkezine yakın tek odalı bir ev için de aylık 2000 dolara yakın bir kira talebi ile karşılaşan Weber, barınma için başka bir çözüm geliştiriyor.

Küçülmeye gitmeye karar veren Weber, arkadaşının arka bahçesine ufak bir ev inşaa etmeye karar veriyor. Cömert bağışlar ve becerikliliği sayesinde yaklaşık 15,000 dolara hayallerine ulaşmayı başarıyor.

Weber bir tasarımcı olarak geleceğini şekillendirme yolunda ilk adımı bu küçük dünyayı yaratarak atmış.



Weber’in marangozluk ve tesisat tecrübesi olsa da hayallerindeki evi inşa edebilmek için yardıma ihtiyacı olacaktı.

Sahip olduğu ve biriktirdiği tüm parayı bu iş için kullanan Weber “Bunun büyük bir risk olduğunun farkındaydım” diyor gülerek.



Bir yılın sonunda yaklaşık 15,000 dolarlık bir maliyet ile küçük dünyasını tamamlıyor. Artık Weber'den daha mutlusu olamazdı.

Weber bu küçük evi “organik çağdaş” olarak tanımlıyor. Bu küçük ev, geri dönüştürülebilir ahşap ve paslanmaz çeliğin birleşimi ile yapıldı.



Çatı katına ulaşan merdivenler aynı zamanda depolama alanı ve çalışma masası olarak da hizmet veriyor.



Ailesinin evi inşa ederken ona verdiği ahşap levhaları kullanarak bir oturma grubu yapıyor. Bu yüzden yaptığı evin kendi yaşanmışlıklarından oluştuğunu söylüyor.

Kaynaklarını doğru kullanarak tasarruf ettiği parayı evini güzelleştirmek için harcamaktan çekinmemiş. Kendisine harika bir duş yapmış ve paslanmaz çelik musluklara para harcamaktan çekinmemiş.

Bu lavaboyu mango oyarak ve cilalayarak bizzat kendisi yapmış.



Mutfağın üzerinde bulunan çatı katı küçük bir vaha gibi, üzerinde bir yatak bulunuyor.

Weber, evinin üzerinde bulunduğu arazi karşılığında arazi sahibi olan arkadaşının ailesine çocuk bakıcılığı yapıyor ve temizlik konusunda da destek oluyor. Kendi evinin elektriğini de arkadaşının evinden temin ediyor.



Evi satın almak isteyen çok kişi olsa da Weber, bu evde mümkün olduğu kadar uzun süre yaşamayı planlıyor. Sonra da tatil için insanlara kiralamayı düşünüyor.



"Bu evde kalmak tıpkı ağaçlardan oluşan bir tentenin altında uzanmak gibi" diyor Weber, “boşluğun sizi sarmaladığını hissediyorsunuz” diye ekliyor.

Bu evi inşaa etme kararını şimdiye kadar yaptığı en iyi seçim olarak tanımlıyor.

Çeviri ve Düzenleme: Alperen Kopuz

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.