Öğrenci Kariyeri Banner

Özgünlük Türklerde Özgü

Özgünlük Türklerde Özgü
ozgunluk-nedir-ornekleri

Özgünlüğün tanımını yaparak sıkıcı bir yazı olsun istemiyorum.Ben sadece farklı olmakla özgün olmak arasındaki incecik çizgiyi görmemizi istiyorum.Aslında bizlerin ne kadar orjinal, ne kadar özgün insanlar olduğumuzu anlatmak istiyorum.

[ad name="Google Adsense"]

Şu an caps'lere konu olan Türkiye'den başka yerde yaşayamam mantığı bana göre tamamen doğrudur :D. Hayır başka yerde yaşayamayacağımız için değil, Bizim Türklerin düşüncesi gerçekten özgün olduğu içindir.

1065007

Bu anlatacağım hikaye (Ahmet şerif İzgören'in anlattığı) gerçek bir hikayedir.

Atatürk Orman Çiftliği'nin içinde süt fabrikası kurulacak, o dönem İsviçreliler bu konuda çok iyi. İşe başlamadan önce, tüm batılılar gibi ciddi bir ön araştırma yapıyorlar. İsviçreli danışmanlar, yanlarında Türk çevirmenlerle beraber Ankara civarını köy köy dolaşıyorlar.

-Teyze, senin inekler günde kaç kilo süt verir?

-Yavrum, en fazla 3 kilo.

-Amca, senin inekler kaç kilo süt verir?

-5 kilo.

İsviçreliler tüm bu analizleri yapıyorlar ve günlük 10 ton süt toplanacağını hesaplıyorlar. Hata payı, üretimdeki artış, gelecek hesapları yapılıyor ve 20 ton süt işleyebilecek bir tesis kuruyorlar.İlk gün köylerden süt toplanıp geliyor.

40 Ton! Herkes  şokta.

İsviçreliler tercümanları alıp yine Ankara'nın köylerine gidiyorlar.

-Teyze sen ineklerim 3 kilo süt verir demişsin, 15 kilo süt vermişler. Bu nasıl oluyor?

-Oğlum nazar değer diye öyle dedim.

-Amca,  sen 5 kilo demişsin, 20 kilo vermişsin?

-Oğlum, nazar değmesin diye öyle dedim.

E tabii, elin İsviçrelisi nereden bilsin Türkiye'deki nazar faktörünü..

Çünkü hiç kimselere benzemeyiz biz.Hep kendimize has tavrımız düşüncemiz vardır. Hatta bizim türkçemiz bile özgündür. Bir lafın tonlarca karşılığı vardır bizde.

Bir de harikulade atasözlerimiz mesela ''Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.'' Bu atasözünü çok seviyorum.Hayatımda da hep kullanıyorum.Etrafımı incelediğimde basit bir şeyi bile ne kadar kendimize has yapıyoruz. Ama şu da bir gerçek ki her insana, her ortama belirli kalıplarla yaklaşamazsınız. Öğrendiğiniz bir şeyi herkese aynı şekilde endekslemeye kalkamazsınız. Odaklasanız, bile başarılı olmayacaktır. Çünkü, hitap ettiğiniz ortama insana göre değişmeniz gerekir. Aynı içeriği kendi yorumunuzu katarak dikkat çekici yapabilirsiniz.Kimseye benzemeye çalışmamalısınız. Siz başlı başına bir Özgünlük' sünüz zaten bakın etrafınıza size benzeyen var mı? -Vaar. Diyenler olabilir :). Benzeyen var ama sizden bir başka yok. :)

özgünl

 

Yani demem o ki, Nereye hitap ediyor olursanız olun özgünlüğünüzü koyun. Özgünlük denilen kavramı hayatınızda doğru yere bırakın, zaten alışkanlığınız haline gelecektir. Sizin düşünceniz bir başkasının düşüncesiyle ortak olabilir. Ama eğer yapacağınız şeyi o ortama o insanlara karşı düşünürseniz yaparsınız. Sizin çözüm önerileriniz Sindirella' nın kayıp ayakkabısına benzer, bir tek size uyar, başkalarının kalıplarına dar ya da bol gelir.

Farklı olmayın Özgün Olun!. Bırakın Siz Koyun olmayın.. İçinizdeki yetenekleri keşfetmeniz dileğimle.. :)

[ad name="HTML"]

[ad name="HTML-3"]

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.