Öğrenci Kariyeri Banner

Oxford Üniversitesi'nin Araştırması: Ekran Önünde Geçirilen Süre Gençlerin Psikolojisini Fazla Etkilemiyor

Oxford Üniversitesi'nin Araştırması: Ekran Önünde Geçirilen Süre Gençlerin Psikolojisini Fazla Etkilemiyor
İngiltere'de Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, ekran önünde geçirilen sürenin gençlerin psikolojisi üzerindeki etkisinin sınırlı olduğu anlaşıldı.

Araştırma İngiltere, İrlanda ve ABD’deki 17 bin genç üzerinde yapıldı. Uyku öncesi uzun süre ekran başında zaman geçirmenin gençler üzerinde herhangi bir psikolojik etkisi olmadığı, genel sağlıkları üzerindeki etkisinin ise diğer faaliyetler göz önüne alındığında oldukça az olduğu belirtildi.

Yapılan araştırmaya göre gençler üzerindeki etkisinin çok az olduğu, ergenlik çağındaki bir genci etkileyebilmesi için o gencin 63 saat 31 dakika ekran önünde zaman geçirmesi gerekiyor.

Psychological Science dergisinde yayımlanan araştırmanın sonuçları, ekran önünde çok zaman harcamanın gençlerin akıl sağlığı üzerindeki etkilerine yönelik tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Baş araştırmacı Amy Orben, "Teknoloji kullanımı sosyal ve profesyonel hayatımıza entegre olduğu için, dijital ekran önünde geçirilen vakit ve bunun ergenlik çağındaki gençler üzerindeki etkisi gittikçe artan bir şekilde inceleme konusu oluyor" dedi.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.