Öğrenci Kariyeri Banner

Otobüsünüzün Kalabalık Olup Olmadığını Google Maps'den Öğrenmeye Ne Dersiniz?

Otobüsünüzün Kalabalık Olup Olmadığını Google Maps'den Öğrenmeye Ne Dersiniz?
Büyük şehirlerde yaşayanların en büyük sorunlarından biri de kuşkusuz ki trafik. Bu sebeple çoğunlukla toplu taşıma araçlarına yönlenmeye başladık. Ancak bu noktada da bu araçların çok kalabalık olması durumu zorlaştırıyor. Özellikle de bilmediğimiz bir yere gitmek zorunda olduğumuz zamanlarda oraya gidebileceğimiz toplu taşıma yöntemlerini bulabilmek bazen oldukça zor olabiliyor. Bu noktada da artık teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor olacak. Harita ve navigasyon amaçlı olarak kullandığımız Google Maps uygulaması gitmek istediğiniz yönlerdeki toplu taşıma araçlarının artık ne kadar kalabalık olduğunu gösteriyor olacak. Nasıl mı? İşte detaylar…

hh

PEKİ NASIL OLACAK?

Google Maps uygulamasını bilmeyenler için kısaca belirtelim: Bu uygulama bulunduğunuz konumdan gitmek istediğiniz konuma kadar hangi yolu kullanabileceğinizi; bu yolun ne kadar süreceğini; varsa alternatif yollarını ve hatta hangi toplu taşıma araçlarını bu yöne giderken kullanabileceğinizi gösteriyor. Uygulama uzun zamandır da hayatımızda ve birçoğumuzun vazgeçilmez uygulamaları arasında. Hem iOS hem de Android platformlarda yer alıyor. Hatta bilgisayarınızdan girmek isterseniz masaüstü versiyonu da bulunuyor. Google Maps‘e benzer elbette oldukça fazla uygulama var fakat Google şirketi bu işi ilk ve iyi yapanlardan. Çok fazlada ilgi gören bu uygulamanın gerçekleri yansıttığını da söyleyebiliriz.

vvv

 

Tüm bu özellikleri içinde barındıran uygulama rakipleri arasından ciddi anlamda sıyrılacağı yeni bir özelliği hayatımıza sokmaya hazırlanıyor. Uygulama bize zaten gitmek istediğimiz yöne hangi toplu taşıma araçlarıyla ulaşabileceğimiz bilgisini sunuyordu. Şimdi bu bilgiyi biraz daha genişletiyor ve söz konusu toplu taşıma araçlarının ne kadar kalabalık olduğunu da gösteriyor olacak.

Google Maps yollar hakkında bizlere bir çok özellik sunuyordu. Ne kadar süreceğini hangi yolları kullanmamız gerektiğini; en önemlisi ise hangi otobüsleri, metroları, metrobüsleri yani hangi toplu taşıma araçlarını kullanmamız gerektiğini gösteriyor. Yeni gelen özelliği ile de uygulamada artık toplu taşımaların ne kadar kalabalık olacağını görebileceğiz.

rrrr

 

Uygulama bunu şu şekilde yapıyor olacak: Bineceğiniz toplu taşımanın genel olarak hangi saatler arasında ne kadar kalabalık olacağını gösterecek. Bu bilgiyi de şöyle ediniyor olacak: Uygulama o araçları kullanan kişilere araçları kullandıktan sonra uygulama üzerinden soru yöneltiyor olacak. Bu şekilde oluşturduğu verilerle de bizlere kalabalık oranını gösterecek. Bu yeni özellik özellikle büyük şehirlerde iş saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullananlar için oldukça yoğun kullanılan bir özellik olacağa benziyor.

 

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.