Öğrenci Kariyeri Banner

Önceden Görülmemiş Bir DNA'ya Sahip Yeni Bir Virüs Keşfedildi!

Önceden Görülmemiş Bir DNA'ya Sahip Yeni Bir Virüs Keşfedildi!
Biz onları göremesek de okyanuslar mikroskobik canlılarla dolu. Hatta her bir mililitre okyanus suyunda 10 milyon virüs bulunduğunu söyleyebiliriz. Bilim insanları şimdi bir de daha önce hiç karşılaşmadığımız bir virüs keşfettiler. Sonradan anlaşıldığı üzere okyanus sularını domine eden bu virüs standart laboratuvar testlerinde belirlenemiyor. Araştırmacılar virüsün sadece okyanuslara özgü olmayıp tüm dünyaya yayılmış bir tür olabileceğini düşünüyor.

dna

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü bilim insanlarının yaptığı incelemeler bu yeni virüsün genomunun da farklı olduğunu; diğer virüslerinkine oranla çok kısa bir genoma sahip olduğunu gösterdi. Virüsün okyanuslardaki bakteriyel yaşama zarar verebilecek kadar saldırgan olduğu anlaşıldı.

Virüsün DNA'sını genom veribankalarında aratan araştırmacılar, genomundaki bazı dizilimlerin insanların bağırsak mikrobiyomunda da görüldüğünü söylüyor. Bu bulgu, okyanuslardaki bakteriler için ölümcül olsa da insan yaşamı için dolaylı yoldan fayda sağlamış bir virüsle karşı karşıya olduğumuz anlamına gelebilir.

 

Kaynak: Popular Science Türkiye 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.