Öğrenci Kariyeri Banner

Ön Yazının Önemi Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Ön Yazının Önemi Nedir? Nasıl Olmalıdır?
Eğitim hayatından profesyonel hayata geçerken en önemli köprü öz geçmişimizdir. İçerisinde bize ait kişisel bilgilere, eğitim bilgilerimize ve yeteneklerimize dair bilgileri barındırır. Binlerce mezun arasından sıyrılabilmenin kilit noktasıdır aslında. Güçlü ve yaratıcı bir öz geçmiş  hayalimizdeki o işe girebilmemizin anahtarıdır belki de. Peki öz geçmişimizi nasıl güçlendirebiliriz dediğinizi duyar gibiyim? İşte burada bugünkü konumuz ön yazı devreye giriyor.

cv-790x445

Ön yazı neden o işi istediğimizi anlatan, öz geçmişte yer almayan bazı bilgilerin olduğu ve başvurulan pozisyona ne kadar uygun olduğumuzu anlatan ön bir yazıdır. Öz geçmişinizde sadece bilgiler yer alırken ön yazıda işveren sizi daha yakından tanıma fırsatı elde eder.

Ön yazı ayrıca sizin motivasyonunuzu ve enerjinizi de anlatan bir yazıdır. İyi bir şekilde yazıldığında öz geçmişin önüne dahi geçebilir. Daha faydalı olabilir.

Ön yazınızda dikkat etmeniz gereken bir nokta da yazınızın kısa, net ve akıcı olmasıdır. Aksi takdirde daha ilk cümlelerden hedef kitlenizi kaybedebilirsiniz. Hedef kitle demişken diğer önemli husus ön yazınızın işverene özel olmasıdır. Yani başvuracağınız her ilan için ayrı bir ön yazı yazmanız sizin lehinize olacaktır.

2_790x445 (1)

Peki Ön Yazınızı Nasıl Yazabilirsiniz?

Öncelikle bire bir hitap ederek başlayın ve sayın, değerli gibi ifadeler kullanın. İlk paragrafınız da neden sizi bu işe almaları gerektiğinden bahsedebilirsiniz. Pozisyonla ilgili genel görüşlerinizi, sizin neden o firmayı tercih ettiğinizi anlatan kısa birkaç cümleniz yer alabilir. İkinci paragrafta işverenin hangi nitelikleri aradığından ve sizin hangilerine sahip olduğunuzdan bahsedebilir bu niteliklerinizle ilgili bilgileri detaylı olarak açıklayabilirsiniz. Son paragrafınız da ise ön yazınızı okuduğu için yetkili kişiye teşekkürlerinizi iletebilirsiniz. Son olarak da isim-soyadı ve imza ekleyerek ön yazınızı sonlandırabilirsiniz.

Özgün İçerik: Rüya Şan

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.