Öğrenci Kariyeri Banner

Okuyorsak Bir Sebebi Var

Okuyorsak Bir Sebebi Var
Kitap yaşamın en önemli değerleri arasındadır. Çağdaş insan, kendi kanatları ile uçmayı sağlayacak nesnel, özgür ve eleştirel bir düşünce tarzına sahip olmalıdır. Bunun yolu da kitap okumaktan geçer. Okuyup hayata uygulamaktan.Hem kendimize hem de çevremize yatırım yapıyorsunuz. Hiçbir zararı yok okumanın. Faydaları da saymakla bitmez. Okuyoruz da sebebini biliyor muyuz?

Kitap ömrü uzatmanın en önemli ilacıdır.

Beynimiz öyle nazik bir organdır ki, sürekli bilgi ister. İnsan beyninde, yirmi yaşından itibaren her gün, elli bin civarında sinir hücresi ölür. Ancak bu hücrelerin yerine yenileri gelmez. Vücudumuzun yenilenmeyen tek hücresi sinir hücreleridir. Okumayan kişi, yirmili yaşlardan itibaren sürekli ölen sinir hücreleriyle bunamaya  doğru yol alır. Ancak düzenli olarak okuyanlar, bu tehlikeden korunabilirler. Çünkü okumak, beyin hücrelerini korur. Yapılan bilimsel çalışmalarda, okumanın, beyindeki elektrik aktivitesini ve kan akışını arttırdığı görülmüştür.

book-2911140_1280 

Okumak stresi azaltır

Sussex Üniversitesi'nin yapmış olduğu araştırmaya göre sadece 6 dakika kitap okumak bile stres seviyenizi azaltmak için müzik dinlemekten ya da gezinti yapmaktan çok daha etkili. Bizleri çok farklı dünyalara götürüyor.

Okuyan insanlar farklı kültürlere daha kolay uyum sağlarlar

National Endowment for Arts tarafından yapılan bir araştırmaya göre düzenli okuma alışkanlığına sahip insanlar okuma alışkanlığına sahip olmayan kişilere göre yeni kültürlere ve farklılıklara daha kolay adapte olabilmektedir.

Okumak kelime hazinenizin daha hızlı gelişebilir olmasını sağlar

Okumanın kelime hazinesinin gelişimi üzerindeki etkilerini araştıran bilim adamları 8 aylık bebeklerden oluşan iki ayrı deney grubu üzerinde yaptıkları testlerde ilk gruba düzenli olarak kitap okurken, diğer gruba okumazlar. Deney sonucunda kitap okunan ilk gruptaki bebeklerin yeni kelimeleri öğrenme hızının %40 oranında arttığını tespit ederler. Aynı deney yetişkinler üzerinde uygulandığında da benzer sonuçların elde edildiği görülür.

KİTAP:

Susturduğunuz zaman sessiz,

Konuşturduğunuz zaman konuşkan,

Meşguliyetiniz varken sohbete başlamayan,

Çalışma zamanlarınızda sizi yalnız bırakan,

Yüzünüze karşı dalkavukluk etmeyen bir arkadaş,

Azdırıp saptırmayan bir dost, sıktırıp usandırmayan,

Kendisi için süslenip giyinme ve utanıp sıkılma külfetine sokmayan bir gece misafiri

Münafıklık yapmayan ve size karşı yalan söyleyip dolap çevirmeyen bir yoldaştır.”

"EL-CAHIZ"


 

Özel İçerik: Aliye Rabia Sönmez

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.