Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrencilik Yıllarında İş Başvurularında Dikkat Etmeniz Gereken 7 Madde!

Öğrencilik Yıllarında İş Başvurularında Dikkat Etmeniz Gereken 7 Madde!
01

Birçok üniversite öğrencisinin önemli sıkıntılarından biri de kendilerine uygun firmada yer alabilmek. Farklı olabilmek adına üniversite hayatında çalışmak istediğiniz firmaya daha yakın olmanızda etkili olacaktır. Ne kadar tecrübeye sahipseniz o kadar önünüz açık olabilir. Okunulan üniversite, bölüm, ortalamalar, CV’niz vb. faktörler istenilen firmaya girmede etkilidir.

1. Öncelikle aradığınız işin kendi karakterinize uygun olması gereklidir. Kariyer hedefiniz doğrultusunda size uygun olarak gördüğünüz şirketlere ve pozisyonlara başvuru yapmalısınız.

GALERİYİ SAYFA NUMARALARINA TIKLAYARAK GÖREBİLİRSİNİZ.

 

[ad name="Google Adsense"]



02

2. Günümüzde online başvurular hem zaman hem doğru iş açısından yüzyüze başvurulardan daha çok tercih edilen bir yöntemdir. Eğer online başvurular arasından bir sonraki aşamaya kalırsanız sizi genelde telefonla mülakat süreci beklemektedir. Bu adım yüzyüze yapılan iş görüşmelerinin bir önceki adımıdır. Yüzyüze yapılan görüşmeler kadar önem taşır. Telefonda konusurken; kendinizden emin, net bir şekilde, nezih bir ortam olursa uygun bir görüşme sağlamanızda etkili olacaktır.

[ad name="Google Adsense"]



03

3. Başvurduğunuz pozisyonlara uygun beş özelliğinizi sıralayınız. İş görüşmesi yaptığınız kişilerin sizin hakkınızda birşeyler bilmeleri önemlidir. Çünkü güçlü bir iletişim kurmak kendinizi tanıtma açısından daha etkili olacaktır.

[ad name="Google Adsense"]



handschlag nach dem bewerbungsgespräch

4. İşveren ile ilk görüşmede öncelikle zorlu bir mülakattan geçeceğiniz aklınızda bulunmalıdır bu yüzden hem kıyafet açısından hemde gideceğiniz firma hakkında edinilebilecek bilgiye sahip olmanız gerekir.

[ad name="Google Adsense"]



05

5. En yaygın iş görüşmeleri sorularından biri de bize kendinizden bahseder misiniz? Bu soruya hazırlanmak verebileceğiniz cevapla iş vereni etkilemek iş görüşmesinin gidişatı üzerinde çok etkili olacaktır.

[ad name="Google Adsense"]



06

6. Kendi araştırmalarınız ve başvurularınız sonucunda bir geri dönüş alamıyorsanız kariyer koçu, iş arayanlar klüpleri vb. gruplara katılmanız sizin için verimli olacaktır.

[ad name="Google Adsense"]



07

7. Yerinde konuşmak, atak, dikkatli ve pozitif olmak, yalan söylememek, her zaman hazırlıklı durumda olarak, firmanıza tasarrufta bulunmak şirketlerin çalışanlarında önem verdiği noktalardır. Yaptığınız işlerin üretkenlilikleriniz farkındalığına önem verin.

[ad name="Google Adsense"]

Kaynak: stajim.net

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.