Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrencilerin Ücretsiz Olarak Avrupa'ya Çıkmasına İmkan Veren Gönüllülük Programları!

Öğrencilerin Ücretsiz Olarak Avrupa'ya Çıkmasına İmkan Veren Gönüllülük Programları!

Yurt dışına, özellikle de Avrupa'ya çıkabilmek elbette ki hepimizin hayali. Ancak günümüz şartlarında bunu geçekleştirebilebilmek ne yazık ki çok zor. Büyük bir çoğunluğumuzun maddi durumu bunu karşılayabileyecek durumda değil.

Fakat cebimizden neredeyse hiç para çıkmadan da Avrupa'ya gidebiliriz. Nasıl mı? Elbette ki, gönüllülük programları sayesinde. Bu programlara katılmaya hak kazanan öğrencilerin tüm masrafları karşılanıyor. Hadi gelin bu programları birlikte inceleyelim.

İtalya, Nettuno Gönüllülük Projesi

Bu projedeki gönüllülerin temel görevleri; engelli insanlarla etkileşim kurmak, özel ihtiyaçları olan insanlar aracılığıyla destekleyici bir tutum geliştirmek, insanların özerklik becerilerini geliştirmeleri için nasıl desteklenebileceğini öğrenmek. Projeye katılan öğrencilerin yemek masrafları karşılanırken 300 euro harçlık da veriliyor. Başvurular için son gün 30 Haziran.

Başvur

Fransa, Beaumotte Uzun Gönüllülük Projesi

Listemizdeki en keyifli gönüllülük programlarından biri. Bu projede farklı kültürlerden gönüllüler bir araya gelerek bahçe işleri, bina yenilemesi gibi projelerde sosyalleşebiliyor. Katılımcıların konaklama, yemek ve ulaşım masrafları tamamen karşılanıyor. Proje başlangıç tarihi Eylül ayı oldupu için dilediğiniz zaman başvuru yapabilirsiniz.

Başvur

Temmuz Ayında Slovakya 7 Gün Erasmus+ Projesi

Dans ve fiziksel aktiveteler üzerine olan bu projeye 28 kişi katılım sağlayabiliyor. 7 gün süren programa katılan öğrencilerin konaklama, yemek ve ulaşım masrafları da karşılanıyor.

Almanya, Witten Uzun Dönem Gönüllülük Projesi (Kontenjanı Doldu)

Projenin konusu, çocukların öğrenmelerine yardımcı olmanın yanı sıra eğlenceli projeler, tatil etkinlikleri, eğitici atölyeler ve mahalle etkinlikleri gibi etkinlikleri düzenlemek. Programa katılan öğrencilerin konaklama, yemek ve ulaşım masrafları karşılanıyor. Başvurular için son gün ise 30 Haziran.

(KONTENJANI DOLDU)


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.