Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrencilerin hayatlarına dokunmayı başaran Köy Öğretmeni

Öğrencilerin hayatlarına dokunmayı başaran Köy Öğretmeni
cucuk

 
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde görev yapan Köy öğretmeni Alev Turgut, Sosyal medya aracılığıyla başlattığı kampanyalar sayesinde 15 Okula, 700 öğrenciye ulaştı.

Küçükken bize öğretilen şeylerden biridir Okul, ikinci evimizdir.Biz hep öğretmenlerimizin sözünü Anne Baba edasıyla dinleriz.Önce onların bizlere gösterdiği ev ödevlerini yaparız.Ama şunu hep unutuyoruz.Bizim imkanlarımıza erişemeyen bir çok küçük kardeşimiz, sınıflarını doğalgazla değil yürekleriyle ısıtan bir çok öğrenci, biz daha sıcacık yataklarımızdan kalkmayı başaramazken hem de..

Mollafadıl Köyü ilkokulu'nda, Sınıf öğretmenliği yapan Alev Hoca Sosyal medya aracılığıyla ''Çocuklar üşümesin'' ve ''Çocuklar kitap okusun'' kampanyalarıyla kısa sürede destek gördü.Alev hoca, ülkenin bir çok yerinden gönderilen yardım malzemeleriyle sınıfın tabanını parkeyle döşeyip üzerine halı serdi.Öğrenci kardeşlerimiz ev ortamına dönüştürülmüş sınıfta eğitim görmeye başladı.

[ad name="Google Adsense"]

Soba yerine kalorifer   

"Bu köye ilk geldiğimde 'çocukların hayatına el atmam lazım' diye düşündüm" diyen Alev hoca anlattı:

"Okulumuzu sobayla ısıtıyorduk. Hayırsever bir iş adamı okulumuza kalorifer tesisatı döşedi. Okulun kütüphane eksikliğini de tamamladıktan sonra başka okulların sıkıntılarını gidermeye çalıştım. İnternet üzerinden başlattığım 'Çocuklar Kitap Okusun' kampanyasıyla 8 bin 500 kitap topladım. Bu kitapları 15 okula gönderdim. Böylelikle 15 köy okulunun da kütüphanesi oldu. Yine kampanya kapsamında köy okulları ve halk kütüphanesine 9 bin hikaye kitabı gönderdim. Çevre illerdeki okullara da kırtasiye yardımında bulundum. Okulumuzun ihtiyacı olmadığı için gelen yardımları çevredeki köy okullarına gönderiyorum, dedi.

Yardımlar 14 köy okuluna dağıtıldı    


‘Çocuklar Üşümesin’ kampanyasıyla da çeşitli firmaların sponsorluğunda 700 öğrenciye kışlık giyim malzemesi temin ettiğini belirten Turgut, gönderilen yardımları 14 köy okuluna dağıttığını anlattı. Ahlat ve Hizan ilçesindeki 18 köy okuluna da giyim yardımında bulunduğunu söyleyen Turgut, bu yardımların tamamını sosyal medya üzerinden topladığını kaydederek, hayırseverlere teşekkür ederek, "Yere serdiğimiz halılar ve oturma minderleriyle okulumuz ev ortamına benzedi. Bu nedenle çocuklar okulda daha çok vakit geçirmek istiyor" dedi. Geçen yıl öğrencilerini 4 günlük İstanbul gezisine götürdüğünü dile getiren Alev Turgut, ilk defa uçağa binen çocukların çok mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.     


Alev hoca gibi öğretmenlerimizin duyarlılığını ve duyarlı insanların çoğalması dileğimle..


[ad name="HTML"]


KAYNAK 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.