Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrencilerin Beyin Dalgalarını Ölçen Cihaz, Eğitime Katkı Sağlayacak

Öğrencilerin Beyin Dalgalarını Ölçen Cihaz, Eğitime Katkı Sağlayacak
BrainCo’nun Ces 2018 de tanıttığı cihaz, öğrencilerin konsantrasyonunu ölçerek öğretmenlere hangi yöntemin daha etkili olduğu hakkında bilgi verecek.

Sayısız bilim adamı insan beyninin nasıl çalıştığını yıllarca araştırmış olsa da, beyin tarafından toplanan bilgilere konsantrasyonun etkisi üzerinde yeterince araştırma yapılmıştır. Massachusetts merkezli yeni bir firma olan BrainCo tam olarak bunun üzerine, yani öğrenme sırasındaki konsantrasyon etkileri üzerine araştırmalar yapıyor ve CES 2018’de bununla ilgili bir cihaz da tanıttı.

brain_strong



BrainCo araştırmacısı Max Newlon,”Eğitimin iyileştirilmesinde çok önemli 2 unsur var. Birincisi eğitim için harcanan zaman, ikincisi ise öğretim kalitesidir. Biz ise öğrencilerin beyninde gerçekleşen aktiviteyi ölçerek üçünçü bir unsur daha sunmak istiyoruz.”dedi.

İlgili videoyu izlemek için tıklayın

Beyin sinyallerini ölçen cihazı kullanan öğretmenler, büyük bir sınıfta anlatılan konuyu kaç öğrencinin dikkatle dinlediğini gözlemleyebilecekler. Eğitime büyük sınıf atlatacak bu cihaz eğer yaygın olarak kullanılırsa başarısız bazı öğrencilerinde, geri kazanılabileceğini düşünüyorum. Peki, sizce Türkiye’de bu cihazlar kullanılırsa faydalı olur mu?


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.