Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrencilere Film Önerileri

Öğrencilere Film Önerileri
İyisiyle kötüsüyle yaz tatilinin devam ettiği günlerden geçiyoruz. Hal böyle olunca bir rahatlık çöküveriyor, içimiz içimize sığmıyor. Ne yapsak acaba boş vakitlerimizde diye düşünmekten alıkoyamıyoruz kendimizi. Filmsiz geçer mi hiç öğrencinin hayatı? Geçmez tabii ki. Ne izlesem acaba diye düşünenler öğrenci arkadaşlarımız için eğitim hayatlarımızla ilişkilendirebileceğimiz işte bazı film önerilerim:

1) Can Dostum (Good Will Hunting)

Filmin hikayesi, MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) temizlik görevlisi olarak çalışan, matematik ve kimya konularında olağanüstü bir zekaya sahip olan 20 yaşındaki Will Hunting’i konu alıyor. Sean McGuire adlı eğitmen ve terapist Will’in saklı yeteneklerini ortaya çıkartıyor ve olaylar bunun üzerinden gelişiyor.

IMDB Puanı: 8,3/10

good-will-hunting-56b78709ed1d3_503x307

2) Muhteşem Münazaracılar (The Great Debaters)

2007 yılında vizyona giren filmin başrolünde Denzel Washington var. Film, Wiley College münazara kulübünün hikayesini konu alıyor. Harvard’da düzenlenecek olan münazara yarışmasına öğrencilerini teşvik eden profesör Melvin B. Tolson’ın çabası çarpıcı bir şekilde izleyiciye sunuluyor. “Muhteşem Münazaracılar” öğrencilerin çalışma azmini yükseltecek güzel filmlerden bir tanesi.

IMDB Puanı: 7,6/10

maxresdefault_503x307

3) Kahvaltı Kulübü (The Breakfast Club)

1985 yılında vizyona giren film, tamamen farklı geçmişlerden gelen 5 öğrencinin birbirleriyle tanışmasını konu alıyor. Kahvaltı Kulübü, öğrencilerin en beklenmedik yollarla arkadaşlıklar kurabileceğini izleyicilere gösteriyor.

IMDB Puanı: 7,9/10

breakfast-club1_503x307

4) Sosyal Ağ (The Social Network)

Çoğumuzun bildiği filmlerden birisi olan “Sosyal Ağ” 2010 senesinde izleyiciyle buluştu. Film, Harvard’da bir öğrenci olan Mark Zuckerberg’in Facebook’u nasıl kurduğu ve milyarder olduğuyla ilgili. Ancak daha sonra fikirlerinin çalındığını iddia eden iki kardeşin Zuckerberg’e dava açması ile olaylar alevleniyor.

IMDB Puanı: 7,7/10

the social network

5) Ölü Ozanlar Derneği (Dead Poets Society)

1989’da vizyona giren film, “Carpe Diem (Anı Yaşa)” ilkesini popüler kültüre kazandırmıştır. Ölü Ozanlar Derneği’ndeki öğrenciler aslında hepimizin hatırlaması gereken şiirin, müziğin ve sanatın kutlamaya değer şeyler olduğunu öğrenirler.

IMDB Puanı: 8,0/10

53e9e6f9f6309914fcf77554

6) Genç Çıraklar (The Internship)

2013 yılında izleyici ile buluşan ve bir Amerikan komedi filmi olan “Genç Çıraklar”, orta yaşlı satış elemanları olan Billy ve Nick’in işsizlik sorunu ile uğraşırken Google’ın stajyerlik pozisyonuna başvurmalarını konu alır. İkili, başvuru yapan ve alanında çok başarılı olan gençlerle rekabet etmek zorunda kalır ve olaylar bunun üzerine şekillenir.

IMDB Puanı: 6,3/10

the-internship_503x307

Özgün İçerik: Muhammet Salih Memiş 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.