Öğrenci Kariyeri Banner

ÖğrenciKariyeri'nin IEEE Ondokuz Mayıs Üniversitesi Röportajı Sizlerle!

ÖğrenciKariyeri'nin IEEE Ondokuz Mayıs Üniversitesi Röportajı Sizlerle!
Merhabalar arkadaşlar, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu ile yaptığımız röportaj sizlerle...

Kısaca kendini tanıtabilir misin ?

Ben Erol Çelebi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim.Topluluğa 1. Sınıfta RAS Komitesi Başkanı olarak dahil oldum. Geçen sene yönetim kurulunda sekreter olarak görev yaptım ve şuanda IEEE OMÜ’nün yönetim kurulu başkanı olarak görevime devam ediyorum. Seneye de mentör olarak devam edeceğim.

Topluluğun vizyon ve misyonundan bahsedebilir misin?

IEEE, türkçesi Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü olarak çevrilen 1963 yılında kurulmuş kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Misyonu mühendislik, elektrik, elektronik ve bilgi teknolojilerinde edinilen bilgiyi kullanma ve bunları tüm insanlığın kullanması için desteklemektir. Vizyon olarak teknoloji geliştirme ve yenilikleri destekleyerek dünya çapında arttırmak, üyelerinin teknososyal gelişimini sağlamak ve IEEE’yi küresel çapta geliştirmeyi benimsemiştir.

Kulübün kuruluşundan bu zamana kadar olan süreçten bahsedebilir misin?

“SAMSUN’DA SIRADAN BİR ÖĞRENCİ TOPLULUĞU”

Topluluğumuz Elektrik Elektronik Öğrencilerine hitap etmesine rağmen 2014 yılında Uçak ve Uzay Mühendisliği öğrencileri arkadaşlarımız öncülüğünde kuruldu. Topluluğumuz uluslararası bir topluluk olduğundan dolayı ve biz de bu alanda yeni olduğumuz için kuruluş aşaması bizim için zorlu bir süreçti. Topluluğumuzun lakabı “Samsun’da sıradan bir öğrenci topluluğu” .

“NASA İÇİN UZAY ÇÖPÇÜSÜ YAPTILAR”

nasa-icin-uzay-copcusu-yaptilar-494751

İlk sene tecrübesiz olduğumuz için üst düzey etkinlikler çıkartamadık ancak teknik gezi ve konferanslar düzenledik. Teknik anlamda “Cankurtaran İHA” projemiz vardı. Bu projede amacımız boğulma tehlikesi geçiren birine drone aracılığıyla can simidi bırakıp ona zaman kazandırmaktı.  Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen NASA SPACE APPS CHALLENGE’da Türkiye birinciliği elde ettik. Yarışmayı kazanan arkadaşlarımız Amerika’ya gitme fırsatı yakaladılar ve bir haftalık Silikon Vadisi tecrübesi edindiler. “Uzay Çöpçüsü” Projemiz NASA’ya gönderildi.

omulu-ogrenciler-nasa-icin-uzay-copcusu-yaptilar-4935

İkinci yılımızda topluluğa olan ilgi arttı ve daha fazla öğrenci arkadaşımız aramıza katıldı. Büyük bir ekiple güzel işlere imza attık. Çok sayıda teknik gezi düzenledik, konferans ve workshoplarımız oldu. IEEE’nin Türkiye çapındaki konferans, kongre ve kurultaylarına katıldık. Türkiye çapındaki etkinlikler bizler için iyi bir deneyim oldu ve büyük kazanımlar elde ettik. Diğer üniversiteler bizleri tanıdı ve IEEE Türkiye ailesi içinde olan yeni arkadaşlar edindik. Ortak etkinlik yapma fırsatımız arttı ve tecrübe paylaşımı yaptık. Geçen sene Nisan ayında Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası AECON etkinliğine katıldık. Hemen bitiminde NASA SPACE APPS CHALLENGE düzenlendi. İlk 5’te 4 takımımız farklı projelerle yer aldılar. (1. , 3. , 4. , 5.) Bu yarışma bizim için gerçekten büyük bir tecrübe ve başarıydı. Dereceye giren projelerimiz NASA’ya gönderildi. Uluslararası arenada yarışma fırsatımız oldu.

İkinci senemizin ortasında teknik bir ekip kurarak TÜBİTAK İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI YARIŞMASI’na katılmaya karar verdik. 2016 yazında Gebze Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen yarışmada drone projemizle yer aldık. Yarışma esnasında teknik bir sorun yaşayarak yarışmayı tamamlayamasak da oradan kazandığımız dostluklar ve edindiğimiz tecrübe bizler için çok önemliydi. Teknik proje ve etkinliklerimizin yanında sosyal sorumluluk alanında da etkinlikler düzenledik. “Hour of Code” etkinliği ile ortaokul öğrencilerine kodlama ve algoritma eğitimi verildi. Bir başka proje olan "Elif Gizem Akkaya Projesi" kapsamında da liseli öğrencilere model roket eğitimi verdik.

16797316_1843266432598023_3486268243509849105_o

Bu sene teknik gezilerimize ve konferanslarımıza devam ediyoruz. Ayrıca her Salı günü Mühendislik Fakültesi’nde workshop düzenliyoruz. Workshoplarımız şuana kadar 3D Printer Teknolojisi, Drone Teknolojisi, Yurtdışı Öğrenci Değişim Programları, Photoshop, Grafik ve Tasarım Teknolojisi konularında düzenlendi. Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak “Sektörde Kadın” etkinliği düzenledik ve firmaların önde gelen çalışanlarını ağırladık.

Bundan sonraki planlarınız neler?

Önümüzde NASA SPACE APPS CHALLENGE 2017 var. Önceki senelerde elde ettiğimiz başarılardan dolayı bu sene yarışmayı düzenleme kararı aldık ve uluslararasında onaylandık. Karadeniz Bölgesi için yarışmanın merkezi Ondokuz Mayıs Üniversitesi olacak. Böyle büyük ve uluslararası olan bir etkinliğe ev sahipliği yapmak bizim için büyük bir deneyim olacak ve ekip olarak çok heyecanlıyız. Ardından 20-21 Nisan’da “OMÜHENDİS” Kariyer Günleri etkinliğimiz olacak. Büyük şirketlerin önde gelen çalışanlarını ağırlayacağız ve çevre üniversitelerden katılım bekliyoruz. Sektörde uzman kişilerle öğrencileri bir araya getirmeyi planlıyoruz. Etkinlik üzerine çalışmalarımız devam ediyor.

12465934_1659985474259454_8123399520099832228_o

Üyelerinize ne gibi fırsatlar sunuyorsunuz ve Öğrenci Topluluğu sizlere hangi alanlarda katkı sağlıyor?

Üyelerimiz etkinliklerimize katılarak kendilerini teknik, sosyal ve kariyer alanlarında geliştirebilirler. Çok fazla olanak ve fırsat sunuyoruz. Teknik yarışmalara topluluğumuz bünyesinde katılabilirler. Türkiye çapındaki kongre ve konferanslara katılabilirler. IEEE OMÜ her geçen gün giderek büyüyen bir aile. Her dönem mutlaka üyelerimizi daha yakından tanımak adına kahvaltı düzenliyoruz.

Öğrenci topluluğunda olmayı iş hayatının bir provası gibi düşünebiliriz. Çünkü derslerimizden bağımsız sorumluluk üstleniyoruz. Vakit harcayıp emek veriyoruz. Organizasyon, takım çalışması, liderlik, ekip içi iletişim başta olmak üzere bir sürü yeteneğimizin gelişmesine katkı sağlıyor. Etkinlikleri düzenlerken bizlerde etkinliklerin faydalarını da kendimizde görüyoruz.

Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler!

Öğrenci Kariyeri ailesi bize bu fırsatı sunduğu için biz teşekkür ederiz.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.