Öğrenci Kariyeri Banner

Neden Öğrenci Kulüplerinde Aktif Rol Almalıyız?

Neden Öğrenci Kulüplerinde Aktif Rol Almalıyız?
Hepimiz yaşamımızın bir sonraki adımı için yapılacaklar listesi oluştururuz. Okunacak kitaplarımızı, izlenecek filmlerimizi kısa dönem için sıraya koyarız. Uzun vadeli planlarımızda ise şu tarihte şurada olacağım ve şu gün teslim etmem gereken ödevim var gibi birkaç başlık oluşur kafamızda. Şimdi uzun vadeli planlarımıza bir yenisini daha ekliyoruz:

Okul kulüplerinde aktif rol almak.

Üniversite kulüplerine üye olup aktif rol almanın ilerleyen dönemlerde iş hayatımıza etkisi yadsınamayacak kadar fazladır. Birlikte inceleyelim:

-Takım çalışması

teamwork ile ilgili görsel sonucu

 

Birçok insanla aynı amaç için bir arada olmak farklı görüşlerin getirdiği birçok sıkıntıyı da beraberinde getirir. Fakat motivasyon burada devreye girer ve aynı amaç doğrultusunda bir arada kalınması gerektiğini bir kez daha bize hatırlatır. Bu bize bir bakıma olaylar karşısında dayanma gücü kazandırmakla birlikte sorumluluk almayı, güven duygusunu kazanırız.

-Olaylara farklı açılardan bakabilmek artık daha kolay

bakış açısı ile ilgili görsel sonucu

 

 

Her şeyden önce yeni arkadaşlıklar ediniriz ve bu yeni arkadaşlıkların hayata bakış açısı bizler için de iyi birer kişisel gelişim aracı haline gelir hayatlarımızda farklı açılardan farklı noktalar benimseriz ve daha sosyal insanlar haline geliriz.

-Deneyim ve sorumluluk

responsibility ile ilgili görsel sonucu

 

 

Katıldığımız her yeni etkinlik ve grup içerisinde aldığımız her yeni sorumluluk bizleri ayakları yere daha sağlam basan ve özgüveni yüksek bireyler haline getirir. Üzerimizdeki sorumluluk arttıkça yönetme kabiliyetimiz ve birtakım sorunların üstesinden gelme yetimiz hiç sorumluluk duygusuna sahip olmamış ve elini taşın altına koymamış insanlara nazaran elbette daha iyi durumda olacaktır.

-Liderlik vasfı

başarı ile ilgili görsel sonucu

 

Kulüplerde sorumluluklarınızı yerine getirip devamlılık sağladıkça daha büyük görevlerde yer almaya başlarsınız ve hakim olduğunuz grubun çalışmalarıyla ilgilenirken yönetim gücünüz artar.

-Ders başarısı

başarı ile ilgili görsel sonucu

Araştırmacılara göre ders dışı etkinlikler ders başarısını olumlu yönde etkilemektedir.

-Güncel olayları yakından takip edebilmek

son dk haberi ile ilgili görsel sonucu

 

Kulüpler aynı zamanda derslerden kafasını kaldırıp eline bir dergi, gazete alamayan birçok öğrencinin de güncel konulardan haberdar olmasını sağlayan kurtarıcısıdır.

-İş bulma

find job ile ilgili görsel sonucu

Her kulübün insan gelişiminde ve direkt olarak hayatında aktif rolü vardır.  Gelecekteki mesleğimizle doğrudan ilişkili kulüpler de iş hayatımız için oldukça önemlidir. Bu gibi kulüpler bize sektörde isim yapmış insanlarla tanışma imkanı sağlar ve aynı zamanda bu insanların şirketlerinde staj yapma imkanı bulabilir, mezun olduğumuz zamanki iş kaygısından biraz olsun kurtulmuş olabiliriz.

-Okul dışı etkinlik/Zamanı iyi değerlendirme

çimlerde kitap okuyanlar ile ilgili görsel sonucu

Derslerin yoğunluğu ve sınav dönemlerinin stresi arasında güzel vakit geçirmek için ideal ortamlardan biridir kulüpler. İlgi alanlarınıza göre zamanınızı iyi değerlendirirsiniz ve okul hayatınızda dinlenmiş kafayla başarıya bir adım daha yaklaşırsınız.

Şuan hâlihazırda bir üniversite okuyan ama bir kulüpte aktif rol almamış ve okullarına yeni kaydolacak arkadaşlar listelerinize ilgi alanlarınıza, sizi en iyi şekilde geliştireceğine inandığınız kulüplerden birini eklemeyi unutmayın.

 Özgün İçerik İrem Önen

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.