Öğrenci Kariyeri Banner

Mutsuzluğumuzun Asıl Sebebi Ne?

Mutsuzluğumuzun Asıl Sebebi Ne?
Mutsuzluğumuzun genelde hep dış etkenlerden kaynaklandığını düşünürüz.Aslında mutsuzluğun kaynağını kendi içimizde arasak olmaz mı?

Kendi mutluluğumuzu kendimiz engelliyor olabilir miyiz? Herkesi memnun edemezsiniz. Bu nedenle insanların ne düşündüğünü boş verip, geçmişte yaşadığınız kötü anıları unutun ve yaşadığınız ana odaklanın. Başarmak istediğiniz şeyleri gerçekleştirmek için kendinize güvenin ve mutsuzluğunuzun sebebini de kendinizde arayın.

Kendimizi sürekli başkalarıyla kıyaslamamalıyız. Zekamızı, becerilerimizi, fiziksel özelliklerimizi...

Sadece kendimize odaklanmalıyız.Kıyaslamayı sadece kendimizle yapmalıyız.Hep aynı mıyız yoksa değişiyor muyuz? Bir süre  önce sen ile şimdiki sen aynı mı? Bunu sorgulamalıyız.

Yaşadığınız modern hayatın gelenekler, engeller, korkular, mücadeleler gibi tuzakları mutlu olmak için önünüzde bir engel olabilir. Fakat en kötü durumda bile minnettar olmanız için hayatın size her zaman nedenler sunduğunu ve bu güven veren duyguyu hissedebilmek için en karanlık günlerin bile bir anlamı olduğunu unutmayın. En mutlu anılarımıza da takılı kalmak doğru değildir çünkü geçmişle yaşayamayız, sürekli geçmişe takılı olmamız anı kaçırmamıza en büyük sebeptir.

stress-2902537_1280

Herkesin hataları, başarısızlıkları, başarıları vardır;

Mükemmel gördüğümüz insanlar çok kez başarısız olmuşlardır. Başarıyı elde etmek emek ister, çoğu kez hatalarımızı anımsarız aslında bu hatalardan ne kadar pay çıkardığımızı ve de başarılarımızı anımsamak bize iyi gelecektir.

Korkularımızı, endişelerimizi ve de bahaneleri bir kenara bırakmalıyız; 

Bir şey yapmak istiyoruz ama başlamaya korkuyoruz ya da bahaneler üretiyoruz.Ortamı, zamanı bahane ediyoruz.Bunun yerine yapacağımıza inanarak ve bahanelerden kurtularak yapmak istediklerimizi yapabiliriz.Kendimize inanarak  "ben yapacağım, güçlüyüm" demek bile farkında olmasak da bizi iyi hissettirecektir.

Çevremizde yanlış insanlar olabilir, bu insanlar bize kötü hissettiriyor olabilir mi?

Bazı insanların bizi mutsuz ettiğini görüyorsak ve yine de onlarla çok vakit geçiriyorsak hayatımızdaki sorunları sürekli saklıyorsak, başkalarının ihtiyaçlarına çok odaklanıyorsak ve de en önemlisi kendimize zaman ayırmıyorsak enerjimizi biraz da kendimize harcamıyorsak mutsuzluk kaçınılmazdır.

"Kendinize değer vermeyi öğrenin; ki bu, mutluluk için mücadele etmek de demektir."(Ayn Rand)

 

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.