Öğrenci Kariyeri Banner

Müptelası Olacağınız 16 Kitap Okuma Uygulaması

Müptelası Olacağınız 16 Kitap Okuma Uygulaması


Söz konusu içerik tüketimi olunca gazete, dergi ve kitapların yerini alan yeni dijital alternatifler bu ürünlerin sağladığı bilgilerin yanı sıra farklı bir kullanıcı deneyimini de beraberinde getiriyor. Akıllı telefon ve tabletler için geliştirilen uygulamalar sayesinde mobil cihazlardan içerik okumak çok daha eğlenceli hale geliyor.

Son dönem uygulamalarda kullanıcının kafasının pozisyonuna göre okuma metnini gözlerle senkronize eden uygulamalar tasarlanmaya başladı. Bununla birlikte birçok uygulamada okunan kitap hakkında not almayı sevenler için cihazlara not alma özelliğinin de eklendiğini görüyoruz.

Bu uygulamaların avantajlarından biri de okuduğunuz sayfanın rengini ve formunu değiştirerek kişiselleştirebilmeniz. Ayrıca sayfaların değişimini okuma hızınıza göre belirleyip aşağı-yukarı yapmaya gerek kalmadan kitabınızı okumanıza imkan sağlayan uygulamalar da mevcut.

İşte karşınızda mobil cihazlarınızdan içerik okuyabilmenize yardımcı olacak 16 harika uygulama!
 

Readability


Hem web hem de mobil tabanlı olan bu uygulamaya App Store ve Google Play’den ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Bilgisayarınızda ya da telefonunuzda okumak istediğiniz haber sitelerini veya makaleleri okuyabilirsiniz.

Diğer uygulamalara ek olarak bu uygulamada etiket ekleme özelliği mevcut. Etiketlediğiniz yazılara göre okuma listenizi filtreleyebilir ve sizin için uygun olan yazı türünü bulabilirsiniz.

Okuduğunuz yazıların tipini boyutunu ve kenar boşluklarını ayarlayarak ihtiyacınız olan görünümü yakayabilir, okuduklarınızı Twitter, Facebook ve e-posta yolu ile paylaşabilirsiniz.

Readability

 

Kobo


Kobo’ya  Google Play ve App Store’dan ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Tıpkı Kindle gibi önizleme, koleksiyon oluşturma ve kütüphane düzenleme özellikleri bu uygulamada da bulunuyor.

Artık daha fazla kitap alternatifine sahip olan uygulama dizüstü, tablet ve mobil cihazda kitap okumaya olanak sağlıyor.

Kobo’nun diğer uygulamalardan farklı olan özelliklerinin arasında ekranı yana kaydırma ve sürükleme özelliği de yer alıyor. Ana ekranında son yaptığın aktiviteleri, sana önerilen kitapları yazıları, arkadaşlarının paylaştığı metinleri görebiliyorsunuz. Kobo’da hangi sayfayı ne kadar zamanda, hangi hızda okudunduğu bilgilerine de ulaşabilirsiniz. Belirlenen bu ölçülere göre ödüller kazanabilirsiniz.

kobo

 

Instapaper

Google Play ve App Store’den ücretsiz olarak ulaşabildiğiniz uygulamayla internet bağlantısı olmadan da her an her yerde düzenlenmiş yazı veya makalenizi okuyabilir, kaydedip saklayabilirsiniz.

Mobil cihazınızda internet içerikleri düzenli ve toparlanmış hale gelen yazılar Instapaper ile iyileştirilmiş metin olarak sunuluyor. Mobil cihazlarda 500 adet makale saklama kapasitesine sahip. Uygulamayı çevrimdışıyken, Wi-Fi bağlantınız olmadan da okulda, metroda, uçakta veya asansörde okuyabilirsiniz.

Bulunduğunuz konuma göre güneş batımında değişen, karanlık ve sepya modları bulunur ve okunmamış makaleleriniz popülerlik, tarih veya uzunluğuna göre sıralayabilir karıştırabilirsiniz.

Ayrıca Instapaper ile diğer Instapaper kullanıcılarını takip edip okudukları ya da paylaştıkları makaleleri görebilirsiniz. Diğer uygulamalarda olduğu gibi makale ya da yazılarınızı sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz.

instapaper

 

Pocket

Pocket Google Play ve App Store’dan ücretsiz olarak ulaşabileceğiniz bir uygulama. Köşe yazıları ve makale içeriklerini otomatik olarak mobil cihazınızda görebilirsiniz. Eğer dizüstü bilgisayarınızda makale okurken yola koyulmanız gerektiğinde Pocket imleyici sayesinde kaldığınız yeri işaretleyip, daha sonra kaldığınız yerden makalenize devam edebilirsiniz.

Pocket’a internet bağlantınız olmadan da ulaşabilir, herhangi bir cihaz, telefon ya da tabletinizden erişebilirsiniz.

Alternatif olarak okuduğunuz yazıyı doğrudan mobil cihazına kaydedebilirsiniz. Makale, videolar, ya da köşe yazılarına ait içerikleri arattığınızla birbiriyle bağlantılı içerikler sunabilir, bulduğunuz bu içerikleri Facebook, Twitter veya e-posta yolu ile arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

pocket

 

Kindle

E-okuyucuların arasında en iyi okucu olarak tanımlanan Kindle ücretsiz olarak Google Play, App Store ve Windows Phone Store’dan indirebilirsiniz.

Amazon hesabınızla senkronize olan bu uygulamayı satın almış olduğunuz Kindle kitaplarınıza mobil cihazlarınızdan ulaşabilirsiniz. Kitap okuyucu olarak da kullanabildiğiniz bu uygulama sayesinde trende metroda istediğiniz bölümü imlecinizin kaldığı yerden okumaya devam edebilirsiniz.

Bir Kindle kullanıcısı olarak cihazınızda “koleksiyonlar” bölümü yaratabilir, kitapları doğrudan satın alabilirsiniz. Diğer uygulamalarda bulunan yazı büyütüp küçültme ve kontrast ayarlama özellikleri de bu uygulamada mevcut.

kindle

 

Nook

Kitap okuma alışkanlıklarınızı değiştirecek uygulamalardan bir tanesi de Nook. Amerika’nın en büyük kitapçısı olan Barnes&Noble’ın Nook’ını Google Play ve App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Wi-Fi bağlantısı olan Nook ile ister çevrimiçi ister çevrimdışı cihazla bağlantı kurup okumak istediğiniz metni okuyabilirsiniz. Diğer uygulamalar gibi yazı tipleri, stilleri ve metin vurgulama özelliğine sahip olan bu uygulama ile 3 milyon ücretsiz dergi, kitap ve romana ulaşabilirsiniz.

Uygulamada Kindle’da olduğu gibi çok satan yazarlar, en çok satan kitaplar, çok satan gazeteler gibi koleksiyonlara ulaşabilirsiniz.

nook2

 

Readmill

İlk olarak iPad olarak başlatılan ve daha sonra dijital okuma platformu haline gelen Readmill artık iOS ve Android uzantılı cihazlar için de optimize edilmiş şekilde sunuluyor. Readmill kitap okumak ve okuduğu kitabı paylaşmak için güzel ve kullanışlı bir kitap okuyucu.

Diğer kitap okuyucularını takip edebileceğiniz ve paylaşımlarınızı yorumlar ekleyip yazar topluluğu oluşturulabileceğiniz bir uygulamadır.

Diğer uygulamalarda olduğu gibi yazı stili ayarları, sayfa değiştirme çeşitleri ve kaldığı yerden oku imleci Readmill uygulamasında da kullanılmaktadır.

readmill

 

Flipboard

Sosyal medyadaki ve web sitelerindeki içerikleri bir dergi formatında sunan bu uygulamaya App Store ve Google Play’denücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.

Popüler ve metin tabanlı haberleri sizin belirlediğiniz etiketler doğrultusunda sizlere anlık olarak sunan bu uygulama her kategoriyi kapsıyor. Ayrıca New York Times gibi belli küresel gazete ve dergiler ile entegre olmanızı sağlıyor.

Flipboard hesabınızdan çıkmadan istediğiniz içeriği Twitter Facebook gibi sosyal medya mecralarında paylaşabilirsiniz.

flip2

 

Feedly

Feedly birçok Google Reader yerine popüler RSS uygulaması olarak çapraz platform okuma deneyimini yaşatan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Feedly, Pocket ve Flipboard arasındaki açığı yakalıyor. Bir yandan sekmeler olarak okuyucuya sunumlarını yaparken bir yandan tüm içeriği otomatik olarak güzel bir dergi biçiminde okuyucuya sunuyor. Feedly aynı zaman yemek tarifleri, bloglar ve podcastleri de içeriyor.

Kullanıcıların sayfalar arasında organizasyonu sağlamak ve daha kolay hale getirmek için ekrana dokunarak hızlı okuma özelliği sağlıyor.

feedly

 

ReadQuick

iPhone versiyonun kısa süre önce yayınlanmasıyla birlikte ReadQuick yalnızca iOS işletim sistemlerinde kullanılan hızlı bir okuma uygulamasıdır.

Instapaper ve Pocket gibi entegre edilen bu uygulama blog ve internet içeriklerini derleyerek karşımıza çıkarıyor. Bununla beraber ReadQuick belirlediğiniz hıza göre okuduğunuz metnin ne kadar sürede biteceğinin haberini veriyor.

readquick

 

OutRead

Outread yalnızca iOS işletim sistemlerinde bulunan bir hızlı okuyucu uygulaması. Hareket işaretleyicisi sayesinde metin üzerinden gözle takip edebilme özelliği uygulamada mevcut. Bu özellik kullanıcının okuma hızını arttırmada rehber görevi görüyor.

Okuma hızınızı ayarlayabilir, temaları ve okuma stili için yazıyı uygun hale getirebilirsiniz. OutRead Safari ile doğrudan içeriğinizi ekleyebilir, URL kopyalayabilir ve metninizi ekleyebilirsiniz. Ayrıca Pocket, Instapaper gibi uygulamalarla entegre edip metin yığınını uygulamalar arasında aktarabilirsiniz.

outread

 

Goodreads

Goodreads isminde olduğu gibi iyi okuyucuların, kitapseverlerin toplandığı bir sosyal ağ. Kitapkurtları için tasarlanan bu uygulamayı 80 milyon kitap bulunduran dünyanın en büyük kitaba yönelik sosyal ağı olarak tanımlamak mümkün.

Kitaplar konusunda sizlere önerilen akıllı uygulamalara güvenmiyorsanız, arkadaşlarınızın tavsiyelerini alabilirsiniz. Takip ettiğiniz kişilerin en çok ilgi gösterdiği kitabı siz de okuyabilirsiniz.

Goodreads ile geçmişte okuduğun ve gelecekte okuyacağın kitapların kütüphanesini kurabilirsiniz.

goodreads

 

Oyster

Her zaman her yerde mevcut kitabınıza ulaşabileceğiniz uygulamalardan biri olan Oyster sadece iOS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Abonelik servisinin iPhone’da başlatılmasından sonra iPad için de uygulama geldi. Oyster ücretli olarak kullanıcılarına 100.000’den fazla kitap içeren kataloğunda sınırsız erişimi sağlıyor.

Diğer uygulamalarda olduğu gibi düşüncelerinizi uygulamaya not edebilir ve kaydedebilirsiniz. Ardından sanal kütüphanenizi Twitter Facebook gibi platformlarda arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

oyster

 

Paragraph Shorts

Yalnızca iOS işletim sistemi için programlanan uygulama metin, ses ve video gibi hizmetleri veren bir dergi yerini tutuyor. İlginç fotoğraflar ve edebi yayınları tek bir çatı altında toplayan bir platform olarak kullanılıyor.

Her hafta, Paragraph Shorts The Paris Review, The New Yorker, The Moth gibi küresel dergileri ve gazeteleri kaynak olarak elinde tutuyor.

 

 

ParagraphShorts

 

Longform

Longform diğer Paragraph Shorts uygulamasına göre daha güncel bazda içerikleri okuyucularına sunuyor.

Bu dijital dergi içerdiği günlük konular ile kurgusal olmayan gazetecilik antolojisine de sahip. Orjinal web sayfasıyla optimize edilmiş yapısı ile çevrimdışı olarak uygulamaya ulaşabilmek mümkün.

long

 

Blinklist

ReadQuick ve Outread gibi uygulama hizmetlerine benzer özellikler gösteren bu uygulama yalnızca iOS işletim sistemlerinde kullanılabilir. Gözlerinizi eğitmek için tasarlanan bu uygulama 15 dakika içinde kitaplar hakkında size fikirler verir. 250 kelimeden oluşan bölümler ile kategoriler arasında hızlı geçişi sağlayabilirsiniz.

Bu yüzden hızlı bir okuma mecrası da denilebilir. Belirli başlıklar altında topladığı bölümlerle gazetecilerin, siyasetçilerin konuşma metinlerini okuyucuya sunar. Sosyal imleme özelliği ile beğendiğiniz ve yeniden ziyaret etmek isteyeceğiniz sayfalar arasında çevrimiçi ve çevrimdışı bir koruma sağlar.

Blinklist

 

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.