Öğrenci Kariyeri Banner

Milyarderler Neden Çocuklarını Çince Öğrenmeye Teşvik Ediyor?

Milyarderler Neden Çocuklarını Çince Öğrenmeye Teşvik Ediyor?
Dünyanın en çok konuşulan dili olan Çince, milyarderler ve asilleri çocuklarına bu dili öğretme yarışına soktu. İşte akıma uyan ünlü kişilikler ve haberin detayları:

IMG_2700

1.2 milyar kişiyle dünyanın en çok konuşulan dili olan Çince, milyarderler ve asilzadeler arasında yeni bir akım yarattı. Zira hepimizin tanıdığı pek çok isim Çince öğreniyor, bununla da yetinmeyip revaçta olan dili çocuklarına da öğretiyor. Peki, Mandarin ve Kantonca olmak üzere iki temel lehçeden oluşan Çince’nin popülaritesi neden bu kadar arttı dersiniz? Gelin, birlikte tartışalım.

Yabancı dil bilmenin sayısız farklı avantajı olduğunu hepimiz biliyoruz.

IMG_2693

Sonuçta; bu yetenek kişiye hem özel hem de profesyonel hayatında pek çok fayda getiriyor. Örneğin; günümüzde yabancı dil bilerek çalışabileceğiniz birbirinden eğlenceli işler var. Öte yandan; kişinin bakış açısını ne kadar genişlettiği de hepimizin malumu! İşte tam da bu noktada dildeki yeni trendden bahsedebiliriz.

Çünkü aralarında tüm dünyanın tanıdığı milyarderlerin bulunduğu ünlü isimler, çocuklarına Çince öğretiyor.

IMG_2696
Ünlü milyarderler, çocuklarına Çince öğretiyor.
Tabii, bundaki en büyük etken Çin şirketlerinin iş dünyasındaki yükselişi! Hatırlarsanız; geçtiğimiz günlerde Asyalı milyarderlerin ABD’lileri geride bıraktığını sizlerle de paylaşmış, milyarderler kulübüne katılan her 4 kişiden 3’ünün Çinli olduğunu söylemiştik. Anlayacağınız; Çince’nin popülaritesini artması ve milyarderlerin çocuklarına bu dili öğretmeye çalışması gayet olağan!

Öte yandan; Harvard Üniversitesi’nden sonunda mezun olan Mark Zuckerberg’in Çince merakı sıradan görünebilir.

IMG_2694

Çünkü kendisinin eşi Çinli! Ancak Zuckerberg, kendisiyle birlikte küçük kızı Max’in de Çince öğrenmesini istiyor. Ve ona Mandarin dersleri aldırıyor. Yani Mark Zuckerberg servetini nasıl harcıyor sorusunun yanıtları arasına dil eğitimini de ekleyebiliriz.

İngiltere Prensi William ile eşi Kate Middleton’un 4 yaşındaki oğulları George da Mandarin eğitimi alan ünlü çocuklar arasında!

Küçük Prens, Londra’da Mandarin derslerinin verildiği Thomas Battersea isimli okula gidiyor.

IMG_2701

Ayrıca Prens William’ın kendisi de birkaç yıl önce yeni yıl kutlamalarında Çince konuştuğu bir mesaj yayınlamıştı. Çocuklarına Çince dersleri aldıranlar arasında Bezos’lar da var.

Bu sene 2 kez dünyanın en zengini olan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos da çocuklarına Mandarin dersleri aldırıyor. Uzun lafın kısası, Çin merkezli şirketlerin iş dünyasında daha çok söz sahibi olması gibi nedenlerden dolayı bu dilin önemi giderek artıyor.

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.