Öğrenci Kariyeri Banner

Meta, Türkiye'de Bir Girişimcilik İstasyonu Daha Açtı!

Meta, Türkiye'de Bir Girişimcilik İstasyonu Daha Açtı!

Meta, Türkiye'de bir  girişimcilik istasyonu daha açtı. Şirket kurduğu yeni istasyonuyla şimdi de Kahramanmaraş'ta hizmet vermeye başladı. Bu istasyon, aynı anda 30 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip durumda.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Meta, son dönemde Türkiye'de çeşitli yatırımlar yapıyor. Bundan birkaç yıl önce "Facebook İçin Güçlü KOBİ'ler" isimli bir program başlatmış ve bu program kapsamında 7 milyon TL aktarmıştı. 

Şirket geçtiğimiz aylarda da Datça Belediyesi ile iş birliği yaparak, yaşça büyük sosyal medya kullanıcılarına dijital okur yazarlık eğitimi verilmesini sağlayan bir kafe kurmuştu. Tüm bunların yanı sıra Meta'nın Türkiye'de kurmuş olduğu bazı girişimcilik istasyonları da mevcuttu. Bu istasyonların arasına bir tane daha eklendi.

'Genç ve Kadın Girişimciliği Desteklemek Amacındayız'

İstanbul başta olmak üzere İzmir, Antalya, Çanakkale ve Aydın gibi şehirlerde girişimcilik istasyonları açan Meta, şimdi de Kahramanmaraş'a istasyon kurdu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği'nin iş birliği ile açılan istasyon, aynı anda 30 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip.

3 boyutlu yazıcılar ve lazer kesim makineleri gibi cihazların da bulunduğu istasyonda, 10 kişi atölye işlerinde 20 kişi de yazılım ile ilgili alanlarda çalışacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu; "Burada fikir alışverişleri ve ortak grup oluşturma fırsatları ile gençlerimize daha üretken bir ortam sunmayı hedefledik. Mekanik laboratuvarımızda robotik çalışma üniteleri ile verimli üretimin de önünü açtık. Her yıl rutin eğitimler verilerek genç ve kadın girişimciliği desteklemek amacındayız. Teknoloji okuryazarlığı, ihracat, KOBİ, dijital gazetecilik gibi bir çok konuda eğitimler vereceğiz." dedi.

Balcıoğlu açıklamasına şu şekilde devam etti; "Kentimizin en önemli ihtiyacı bir sanayi kentine dönüştürmek için gereken girişimcilik arzusuydu. Anadolu’da uydu merkezler açılmaya başlayınca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır’dan bu yapının Kahramanmaraş’ta olması gerekliliğini anlattık. 2 yılın ardından projeyi kente getirdik".

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.