Öğrenci Kariyeri Banner

Mesleğin Yanında Mutluluğu da Seçmen İçin Bilmen Gereken 5 Şey

Mesleğin Yanında Mutluluğu da Seçmen İçin Bilmen Gereken 5 Şey
"Eğer sevdiğin işi yaparsan, hayatın boyunca bir kez bile çalışmış olmazsın."

KONFÜÇYUS

Mesleğimiz,kendimizi bulduğumuz,kendi ruhumuzun kıyılarında keşfe çıktığımız,her yeni günde ilginç bir şeyler öğrendiğimiz dopdolu bir maraton. Kimi zaman sakin,kimi zaman dalgalı bir deniz; içinde bulunmaktan keyif duyduğumuz yepyeni bir serüven.. Bizi bir adım ileri mertebeye taşıyan bu süreçte seçimimiz,elbette ki yine bizim kararlarımızla şekilleniyor. Peki ya bu önemli kararları alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?


Ne istiyorsunuz?

Hiç durmadan seyahat eden bir gurme veyahut huzuru okyanusun kollarında bulmuş bir kaptan.. Her insanın dünyaya gelmesinin bir nedeni var derler. Peki ya siz neleri değiştirmek yada iyileştirmek için yaşıyorsunuz? Beklentilerinizi,amaçlarınızı,prensiplerinizi göz önüne alın. Başka hiçbir insan ile aynı değilsiniz.Okuyacağınız bölümü seçerken belki de en önemlisi ne için burada olduğunuzu bilmek.Kendinize bu soruyu sorup cevabını net bir şekilde verebildiniz mi? Tebrikler! Yolun yarısını arkanızda bıraktınız.

insan kalabalığı ile ilgili görsel sonucu


Sizin kimliğiniz,sizin hobileriniz.



Karakterimizi şekillendiren unsurlardan biri de hobilerimiz.Hayatınız boyunca sürekli olarak yaptığınız bir etkinlik var mı? Gerçekten, birkaç saatinizi ayırdığınız ve keyif aldığınız.Şimdi etrafınıza bakın.Arkadaşlarınız,yakın çevreniz hep bu hobinin etrafında mı şekillenmiş? Tenis kulübündeki dostlarınız,halı sahadaki arkadaşlıklarınız..O müzik kursundaki doyurucu sohbetleriniz..Haftanın her günü gittiğiniz bir yer,yaptığınız bir şey, günün birinde mesleğinizin bir parçası olabilir mi? Her birimiz günlük hayatımızda zamanı çeşitli şeylere ayırırız, işler planladığınız gibi gitmediğinizde uzun zaman ayırdığınız ve bu aksaklığa sebep olan şey bir hobiniz mi? Durum böyleyse bu hobinizi daha merkezi bir yere koymanızın vakti gelmiş demektir.

TS Night Photography ile ilgili görsel sonucu


Çevrenizi değil kendinizi mutlu etmelisiniz!

Sizi siz yapan değerleri keşfettiniz,hobilerinizin öncülüğünde yada değil,bir meslek belirdi aklınızda.Ailem bu meslek hakkında ne düşünecek diye bir soru yöneltiyorsanız kendinize,bir şeyler hayatınızda olması gerektiği gibi değil belli ki.Hep karşılaşılan sorunlardan biri kuşkusuz,aile memnuniyetsizliği.Aile, hayatımızda en büyük yeri verdiğimiz ve her daim fikirlerinden yardım aldığımız, omzumuzda elini hep hissettiğimiz o insanlar.. Ve bu insanlar hep sizin mutluluğunuzu isteyecek. Yaptığınız şey dünyanın en yanlış şeyi olsun,her daim arkanızda duracaklar. Çünkü onlar için önemli olan sizin mutluluğunuz olacak.İşte bu yüzden, sizin hayattaki yerinizi temsil eden mesleği bulduğunuzda bunu onlarla paylaşın! Hayatınız boyunca bu mesleği yapacak ve bütün getirilerini siz göğüsleyeceksiniz. Mutlu olun!

aile ile ilgili görsel sonucu


Risk alın!

Kimsenin denemediği bir alanda kendinizi denemek istiyorsanız,korkmayın! Herkesin gittiği yol değil belki de sizin yolunuz.Kendi yolunuzda,kendi doğrularınızla, kazandıklarınız ile,kaybettiklerinizi yanınıza alarak ilerleyin.Başarılı insanlar,risk almaktan korkmayan insanlardır.Çünkü bilirler ki yapmadıkları bir şeyden pişmanlık duymaktansa,sonuçları ne olursa olsun "Evet! ben bunu yaptım."demek her zaman gülümsetecektir.

alone ile ilgili görsel sonucu


Geriye tek bir şey kalıyor:Yaşamaya başlayın!

Ne için yaşadığınızı bildiğinizde,hangi mesleğin sizi anlattığını keşfettiğinizde, tüm hayatınız boyunca ne yapmak istediğinizi bulduğunuzda, yapmanız gereken tek şey kalıyor.Seçimlerinizin şekillendirdiği bu hayata başlamak..Güzellikler sizinle olsun!



Özel İçerik: Leyla Günbay




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.