[ad name="Sosyal Medya Linkler"]
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Kulübü tarafından moderatörlüğü yapılan Reklam ve Pazarlama Zirvesi’nin ikincisi olan RPZ’16 bu hafta 1 Mart tarihinde Radisson Blu Conference&Airport Hotel’in mekân, Aydınlı Group’un etkinlik ana sponsorluğunda gerçekleşti. Yaklaşık 600 kişinin katılımıyla gerçekleşen zirvede gelecek ve değişim yönetimi, çoklu marka yönetimi, interaktif nöropazarlama, reklamcılık konuları işlenirken pazarlama, marka yönetimi ve dijital pazarlama panelleri atmosferin dinleyicilerle etkileşim halinde olmasını sağladı.
Sekiz oturumdan oluşan etkinliğin ilk oturumunda 41?29!Grey Reklam Ajansı Chief Happiness Officer’ı Alemşah Öztürk, konuşmasına “kendi başarısızlığından başarı kazanabilme”nin mutluluğun ve reklamcılığında temeli olduğunu dile getirerek başladı. Sunumunu gifler ve birçok caps ile şekillendiren Öztürk bu şekilde reklamcılıkta hitap edilen kitlenin dikkatini çekmenin önemini vurgularken, gençlere aşağıdaki basit ama altın değerinde 10 tavsiyeyi verdi.
Bunun yanında Türkiye’de girişimcilik ilkesinin “Bu fikre insanların ihtiyacı var mı?” sorusu olduğundan ve girişimcilikte en önemli noktanın takım kurmak olduğunu anlattı.
[ad name="Google Adsense"]
Okay Eğitim & Danışmalık Kurucusu ve Akademisyen Hakan Okay moderatörlüğünde Adel Kalemcilik Pazarlama Direktörü Ayşe Kırımlı, GittiGidiyor eBay Pazarlama Direktörü Feyza Fedar, Aydınlı Grup Marka ve İletişim Müdürü Tuğba Uzüğüten ve Unilever Pazarlama Müdür Yardımcısı Nihan Kayı eşliğinde pazarlama ve marka yönetimi paneli ikinci oturumu oluşturdu. Konuşmacılar pazarlamada marka ve markanın verdiği mesajın öneminden, marka yönetiminde diğer firmalarla rekabet içinde olmak yerine işbirliği halinde hareket etmenin ve tüketici ile birlikte ürün yaratabilmenin avantajından bahsederlerken inovasyon konusunda yalnızca global stratejileri baz almak yerine bunu lokaldeki trendlerle bağdaştırmak gerektiğini söylediler. Bu yeni trend ise İngilizce global(küresel) ve local(yerel) sözcüklerinin karması olan “glocal” ile adlandırılıyor.
Başarılı Bir Reklam Kampanyasının Perde Arkası isimli üçüncü oturumda Balparmak Pazarlama Direktörü Burcu Yılmaz ve Alametifarika Reklam Ajansı Kurucusu Serdar Erener yer aldı. Pazarlama ve reklamcılığı birarada anlatan konuşmacılar modern satıcılığın gerçeği en enteresan şekilde fakat yalan söylemeden anlatma kriterini vurgularken Serdar Erener katılımcılara reklamcılıkla ilgili en güzel tüyoyu verdi: Hayatlar evdeki büyük ekran ve eldeki küçük ekranda geçiyor! Bir reklamcı televizyonla merakı ve duyguyu tetiklerken telefonlardan asıl bilgiyi vermeli.
Dördüncü olarak interaktif nöropazarlama oturumunda NeuroDiscover’ın Kurucu Ortağı Kılınç Orhan Erdemir nörobilim ve pazarlama karması olan nöropazarlamanın gelişimini izleyenlerine aktarıp bir yandan da nörohukuk, nörotarih, nöromimari gibi nörobilimin yeni dallarından bahsetti. Nöropazarlamanın en önemli kriterlerinden olan “eye tracking, deri iletkenliği(GSR), kalp ritmi dinleme, EEG, yüz ifade tanımlama” yöntemlerini detaylı bir şekilde anlattı. Erdemir’den küçük bir de alıntı yapmak gerekirse, yeni tanıştığınız bir insan için ‘ısınamadım elektrik alamadım’ tabirlerini kullanıyorsanız bu aslında yüz ifade tanımlama tekniğinde görülen mikromimikler sayesinde oluyor. Karşınızdaki kişi size gülümsese dahi mikromimiklerinde aşağılama, iğrenme gibi negatif tepkiler varsa bilinçaltımız bunu bize ‘elektrik alamadın, ısınamadın’ şeklinde yansıtıyor.
Dijital Pazarlama Paneline Okay Eğitim & Danışmalık Kurucusu ve Akademisyen Hakan Okay moderatörlüğünde Zaytung Kurucusu Hakan Bilginer; Hayal Akademisi Kurucu Ortağı ve Harvard Business Review Türkiye yazarı Ercüment Büyükşener; Dijital Dönüşüm Eğitmeni/Danışmanı ve Bloomberg Businessweek Türkiye Yazarı İsmail Hakkı Polat; Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, Dijital Ajans Danışmanı Hasan Başusta katıldı. Konuşmacılar öncelikle “durumsal çözüm önerisi”nin dijital pazarlamanın kilit noktası olduğunu, dijital medya kanallarının hızla yayılmasıyla reklam fiyatlarınn düştüğünü ve artık önemli olanın “big data”yı kullanabilme ve kalite oluşturmak gerektiğini, dijital güç kavramını ve reklam-pazarlama ilişkisinden kurulan iletişimi anlattılar.
Ödüllerle Reklam Yolculuğu oturumunda Creative Chairman K A R P A T Reklam Ajansı Kurucusu Karpat Polat, reklamcılık ilkelerini üç madde ile açıkladı:
-Markayı geleceğe hazırlama
-İnsanların zihninde hareket, hayatlarında değişim yaratma
-İnsanlarla duygusal bağ kurma, kültürel iç görülerden güç alma.
Ayrıca maddelerden duygusal bağ kurma bazında yaptıkları Koka-Kola kampanyaları 50 yıllık süreçte bu alanda yapılmış en başarılı kampanya.
Sırada yedinci olarak düzenlenen ve Yıldız Holding Pazarlama Hizmetleri Grup Direktörü Alkan Eraltan’ın bulunduğu çoklu marka yönetimi oturumu var. Eraltan ve ekibinin en çok önem verdiği temel ana markayla birlikte alt markaları da aynı kalitede sunabilmek ve segmente edebilmek. Bunun en açık örneği olarak fiyat segmentasyonu alanında Godiva’nın üst kesime, Ülker’in orta ve Halk Çorba’nın alt tabakaya hitap etmesi.
İşte son oturumdayız: Gelecek ve Değişim Yönetimi Oturumu. Burada bize Live Consulting & Academy Kurucusu Pazarlama ve Satış Gurusu Sinan Ergin katılıyor. Konuşmasına sigaranın zararı bilinse de sigara kullanımının büyük oranda devam ettiği örneğiyle dünyamızda yalnızca bilginin insanı değiştirmediği, ileriye taşımadığı; aslolanın yeni fikirler, uygulama ve pratikler olduğunu söyleyerek başlayan Sinan Ergin gençlerin bilgi almakla yetinmeyip yeni adım atmaya açık olmasını gerektiğini savunuyor.
Dopdolu geçen bu sekiz oturumun yanında fuaye alanında sponsorlar eşliğinde kurulan çeşitli yiyecek-içecek stantları, sanal gerçeklik bölümü, etkinliği ölümsüzleştirecek fotoğraflarınızın çıktısı için presstagram, çekilişle verilen hediyeler etkinliğe renk kattı ve ekibin katılımcıları internet konusunda mağdur etmemek için wifi desteği sağlaması gözardı edilemez bir incelikti. Kısacası reklam ve pazarlama meraklıları 1 Mart günü 'Değişimi "Zirvede" Hisset!'tiler :)
[ad name="HTML"]
[ad name="HTML-3"]
0 Yorum
Yorum Yap