Öğrenci Kariyeri Banner

Mars'ta 94 Dakika Süren Deprem Tespit Edildi!

Mars'ta 94 Dakika Süren Deprem Tespit Edildi!

Mars'taki InSight uzay aracının sismografı sayesinde kaydedilen veriler, bugüne kadar kayıtlara geçen en büyük Mars depremlerinin tespit edilmesini sağladı.

Depremlerin, kaydedilmiş önceki Mars depremlerine göre 5 kat daha büyük olduğu açıklandı.

Mars'ta Kayıt Altına Alınan En Büyük Depremler Oldu

InSight uzay aracında bulunan sismograf aracılığıyla kaydedilen deprem verileri, son olarak Mars’ta bugüne kadar tespit edilen en büyük iki depremi ortaya koydu.

Sırasıyla 25 Ağustos 2021 tarihinde 4,2 büyüklüğünde ve bundan 24 gün sonra 4,1 büyüklüğünde gerçekleşen depremler, Mars’ta kayıt altına alınan en büyük depremler oldu. Depremlerin Mars’ta ölçülen tüm depremlerden 5 kat daha büyük olduğu açıklandı.

Depremler, ‘Gölge bölge’ olarak adlandırılan, InSight’ın konumuna göre gezegenin diğer yarısında bulunan bölgede gerçekleşti. Depremlerin bu kadar uzak bir bölgeden bile kayıt altına alınması, büyüklüğünü kanıtlayan etmen oldu.

InSight verilerine göre depremlerden biri, tam 94 dakika sürdü. Depremin yüzeye yakın bölgede gerçekleştiği düşünülürken, tam konumuysa belirlenemedi.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.