Öğrenci Kariyeri Banner

Markalardan Aktivizme Destek!

Markalardan Aktivizme Destek!
Aktivizm, son yıllarda ön plana çıkmasına rağmen şu an hayatımızın her kısmında denk gelebileceğimiz bir harekete dönüşmüştür. Peki  nedir bu aktivizm? Kısaca “toplumsal dönüşüme destek olmak ya da karşı çıkmak maksadıyla gösterilen çabaların tümüdür” diyebiliriz. Filmler, müzikler, reklamlar, sosyal medya vb. çoğu araçlarda gerek ülkemizde gerekse dünyada bir değişim yaşanmakta ve aktivizm artık insanların ilgisini çekmektedir. İnsanlar aktivist olaylara önem vermekte, sosyal sorumluluk bilincine sahip markaları tercih etmekte ve toplumun sorunlarına değinen kişileri önemsemektedir. Durum böyle olunca şirketler de değişime uyum sağlayarak aktivizme destek vermeye başlamışlardır. Gelin beraber şirketlerin aktivizm adına neler yaptıklarını inceleyelim.

Starbucks

starbucks_790x445

Dünyanın en çok tercih edilen kahve markası Starbucks, son zamanlarda aktivist yönüyle oldukça ön planda. Amerika devletinin Suriyeli sığınmacılara ve Müslümanlara bakış açısından ve onlara getirilen bir takım yaptırımlardan dolayı Starbucks CEO’su Howard Schultz, önümüzdeki 5 yıl içerisinde tüm şubelerinde 10 bin sığınmacı istihdam edeceklerini açıkladı. Devletin aksine sığınmacılara yardım etmeyi ve onlara destek olmayı amaçlayan Starbucks, bu açıklamasıyla birçok kişinin takdirini kazandı.

Volkswagen

volks2_790x445Volkswagen, dünya üzerinde en çok tercih edilen araba markalarından bir tanesi. Haliyle bu kadar büyük ve küresel bir marka olup, trafik kazalarına değinmemek de oldukça yanlış olurdu. Nitekim Volkswagen de bu anlamda üzerine düşen sorumluluğu alan ve bu yönüyle de kendini rakiplerinden bir adım öne çıkaran bir marka. Gerek hazırlanan afiş çalışmalarından gerekse reklam filmlerinden bu konuya ne kadar önem verdiğini anlayabiliriz.

Nike

nike1Son yıllarda görüyoruz ki birçok kadın sporcu, İslami usüllere uygun olarak spor faaliyetleri gösterip olimpiyatlarda kendilerine yer ediniyorlar. Atletizm, yüzme, halter gibi birçok dalda aktif olarak yer alan bu kadınları fark eden Nike, onlara yönelik bir çalışmaya imza atarak Nike Pro Hijab adı verilen bir başörtüsü tasarlayacaklarını duyurdu. Özel ve nefes alan bir kumaş tercih edilen başörtüsü sayesinde kadın sporcuların çok daha rahat hareket etmesini sağlayacaklarını açıkladılar.

Airbnb

weaccept1Dünyanın birçok yerinde kullanılan konaklama sitesi Airbnb de göçmen sorunlarına kayıtsız kalmayan şirketlerden. 2017 Superbowl reklam kuşağında yayına girmek üzere hazırlanan film weaccept adını taşıyor. Reklam filminde cinsiyet, din, dil, ırk, kültür gibi farklılıkların önemsenmediği ve herkesin olduğu şekilde kabul edildiği mesajı veriliyor. Bu kampanyanın yanı sıra Airbnb CEO’su Brian Chesky, ihtiyaç sahibi göçmenlere 5 yıl boyunca ücretsiz barınma olanağı vereceğini de açıkladı. Her insanın aynı fırsatlara sahip olmasının arkasında duran Airbnb bu kampanya ile sorunlara duyarsız kalmayan şirketler arasına girdi.

Reklam Linki

 

 

Özel İçerik: Rüya Şan

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.