Öğrenci Kariyeri Banner

Mark Zuckerberg 2020'de Amerika Başkanı Seçim Adayı!

Mark Zuckerberg 2020'de Amerika Başkanı Seçim Adayı!
Seçim dönemlerinde sıkça başvurulan sosyal medya üzerinden yönlendirmeler 2016 Amerika Başkanlık seçimlerinde sık sık gündeme oturmuştu. Bu yönlendirmelerin en aktif uygulandığı sosyal mecra ise tabii ki Facebook oldu.

Zuckerberg_Harvard.0

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Selçuk Şirin'in köşe yazısına göre Mark Zuckerberg sistemli bir şekilde 2020 yılındaki başkanlığa doğru ilerlemekte. Peki onu böyle düşündüren nedenler nedir?

  • Mark Zuckerberg'in Harvard mezuniyet töreninde yaptığı konuşması ilk başkanlık işaretini verdiği yer oldu. Bu konuşmasında bir CEO'dan öte siyasetçi olarak toplumsal sorunlara çözümler önerdi Zuckerberg. Bir başkan olarak neyi nasıl yapacağının geniş bir özetini sundu.


103671354-GettyImages-490329518.1910x1000

  • Zuckerberg'in geçen sene kurduğu vakıfa David Plouffe'yi almış olması ikinci bir neden. Bu kişi kim derseniz eğer, kendisi Obama'nın 2008 seçimlerindeki başdanışmanı.


mark_zuckerberg_facebook_gesturing

  • En kesin olarak gözüken sebep ise Mark Zuckerberg'in "dinleme turuna" çıkmış olması. Facebook'tan istediği kitleye ulaşabilmesine karşın, 50 eyaleti gezerek yerel halkın sorunlarını dinlemeye başladı. Önce dinleyip sonra çözüm önermek Amerika siyasetinde önemli bir eski sayfa olarak görülüyor.


Selçuk Şirin'in Hürriyet'teki köşe yazısından daha ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.