Öğrenci Kariyeri Banner

Liseliler Güçlerini Birleştirdi: ROBOTÜRK'le Amerika'ya!

Liseliler Güçlerini Birleştirdi: ROBOTÜRK'le Amerika'ya!




Beşiktaş Anadolu Lisesi ve İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ROBOTÜRK ismiyle harika bir takım kurdu.  ROBOTÜRK takımı bilimsel projelere imza atıyor.

tanitim-web

ROBOTÜRK, kendi geliştirdiği projeler ile uluslararası bir yarışmanın ilk aşamasını geçti ve Türkiye'yi Amerika’da temsil etme hakkı kazandı!

Roboturk-l

FRC, tüm dünyadan lise öğrencilerini bir araya getirerek sporun heyecanı ve dinamiği ile bilimin azmini birleştiren prestijli bir etkinlik. Yani kısaca, uluslararası düzeyde bir beyin sporu…

6058

6 hafta süren FRC, öğrenciler için oldukça zorlu ve katı kurallara sahip bir süreç. Öğrenciler limitli kaynaklar dahilinde çalışıyorlar ve bu çalışmaları için bağış bulmak zorundalar.

IMG_1002

Neticede bir marka yaratarak, endüstriyel boyutta belirli görevleri yerine getirmeye programlı robotlar yapmaları gerekiyor.

2016-2

FRC takımları, yarışmanın tüm etaplarında dünyanın dört bir yanından en azimli ve çalışkan rakiplerle karşı karşıya geliyorlar.

IMG_0982

Gönüllü mühendislerin ve öğretmenlerinin rehberliğinde çalışmalarını yürüten takımların her biri son derece güçlü beyinlerden oluşuyor.

2016-3

ROBOTÜRK takımı, bu sene ikinci kez şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Geçen yıl yalnızca İSOV Dinçkök MTAL öğrencilerinden oluşan takım, bu sene Beşiktaş Anadolu Lisesi öğrencileriyle birleşerek daha da güçlendi.

roboturk-w
Takımın amacı, lise öğrencilerinin ilgi alanlarına yönelik çalışmalarını desteklemek, onlara bu alanda çalışma fırsatı yaratmak, halihazırda bulunan ve büyümekte olan Türk katılımcı kitlesini artırmak ve gençlerimizin gücünü tüm dünyaya göstermek!

Pırıl pırıl gençlerimizin yolu hep açık olsun!

2016


Kaynak




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.