Öğrenci Kariyeri Banner

Lilium Jet, Test Uçuşlarını Tamamladı!

Lilium Jet, Test Uçuşlarını Tamamladı!
160511104334-01-lilium-jet-super-169

Dünya'nın ilk elektrikli dikey iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olan Lilium Jet havalandı.

Hızla gelişen havacılık sektöründe yeni teknolojilerle birlikte gelişmiş ve çok yönlü ürünler de ortaya çıkıyor. Gelecekte hava ulaşımının gelişip daha da kolay olacağını düşünürsek elektrikli hava araçları bu alanda önemli bir rol oynayacaklar.

İki kişilik tamamen elektrikli olan Lilium Jet, ilk test uçuşunu bu hafta tamamladı. Lilium Aviation'ın prototibi, drone tipi hava araçlarından %90 daha az enerji tüketiyor ve gelecekteki ulaşım için büyük bir potansiyele sahip.

Şirket, Lilium Jet ile teknolojiyi herkesin erişilebileceği hale getirmeyi ve kentsel bölgelerdeki pahalı, bunaltıcı yolculuk anlayışını değiştirmeyi amaçlıyor.

Havacılık sektöründe elektrikle çalışan çok fazla model olmasa da bu jet, diğer elektrikli uçaklara kıyasla güç tüketiminde çok daha verimli. Bu tür elektrikle çalışan uçaklar fosil yakıtların terk edilip temiz enerjinin kullanımını teşvik ediyor.

Lilium Jet'in bataryası, 300 km’lik menzile sahip ve maksimum 300 km/s’lik seyir hızına ulaşabiliyor.

Jetle ilgili videoyu buradan izleyebilirsiniz.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.