Öğrenci Kariyeri Banner

Las Vegas CES 2016 Fuarından Akıl Almaz Teknolojik Ürünler

Las Vegas CES 2016 Fuarından Akıl Almaz Teknolojik Ürünler
images

CES (Consumer Electronic Show) fuarı; Dünya'nın en büyük teknoloji fuarıdır, bunun nedeni, Dünya'nın en büyük firmalarının bu fuarda kozlarını paylaşmalarıdır. Bu firmalar yeni teknolojilerini burada tüketicilere tanıtıyor, günümüz teknolojisinin gelişme hızını göz önünde bulundurursanız eğer kafanızda bu fuarın ne kadar etkileyici olduğunu kestirebilirsiniz.

Ehang 184

ehang-184-aav-1

Çin'in drone üreticilerinden Ehang firmasının geliştirdiği bu hava aracı CES 2016'da ilgi odağı oldu. Firma bu aracı tasarlarken, orta-yakın mesafeler için kullanımı basit ve maksimum güvenlikli bir taşıma aracı olmasını hedeflemişler. Bu mini helikopter, yolcusunu gitmek istediği yere otomatik olarak götürebiliyor. Ulaşabileceği maksimum irtifa 4 km. Full şarjla 23 dakikalık uçuş süresi sağlayan bu aracın şarj süresi de 2 saat. Şuan hiç bir ülkede uçurma izni olmasa da yakında bir çok ülkede gereken izini alacak. Ne dersiniz, İstanbul'da güzel olmaz mıydı?

[ad name="Google Adsense"]

Lily Camera

lily

Bu sevimli alet, gittikçe kızışan drone pazarında kendine has özellikleriyle rakiplerinden sıyrılıyor. Bu mini drone havaya atıldığında, bunu algılayarak motorlarını çalıştırıyor ve yükseliyor. Kendine ait takip cihazıyla gelen Lily, çalıştırıldığı anda takip cihazına yöneliyor ve kullanıcının vereceği komuta göre arkasından veya yanından takip ediyor. İlerde bizi çok kaliteli ve eğlenceli videolar bekliyor.

 

Virtuix Omni

Omni-HD-1-1024x1024

Son zamanlarda ki sanal gerçekliğe yönelimin sağladığı meyvelerden olan bu ürün kendini 'geleceğin oyun deneyimi' olarak konumlandırdı.Basit mantık olarak oyuncuyu örümcek adı verilen ve aslında oyuncunun hareket etmeden hareket ediyor hissini yaşayacağı bir platform üzerinde, gözünüzde de Oculus Rift takılı olarak gerçeğe yakın bir oyun deneyimi sunuyor. Ürünün tabanında bulunan sensörlere özel ayakkabı ile basılıyor ve bu kaygan yüzey gerçeklik hissini artırıyor.

 

OneWheel

onewheel

Segway ve Hoverboard'lardan kazanılan tecrübeler, daha eğlencelilerini ortaya çıkarmaya başladı. 24km/h hıza ulaşabilen bu kaykay, skateboard sporuna bambaşka bir boyut kazandırdı.  Sağlam, dayanıklı gövdesi ve üzerinde oldukça uğraşılmış sistemi ile bir çok akrobatik hareketler yapmanıza da olanak sağlıyor ve kum, toprak, beton, asfalt gibi bir çok zeminde de kullanılmaya müsait olması bu sektörün ilerde nerelere ulaşabileceğine dair spoiler vermiyor değil.

gelecege-donus-13

Yaklaşıyoruz...

[ad name="HTML"]

Bu yazıma ''www.boraguzel.wordpress.com'' dan ulaşabilirsiniz.

Kaynak:

http://www.robotizma.com/tek-kisilik-otomatik-pilotlu-mini-helikopter-ehang-184

http://www.webtekno.com/donanim/lily-camera-h7463.html

http://webrazzi.com/2015/01/09/virtuix-omni-gelecegin-oyun-deneyimi/

http://www.teknolojioku.com/haber/ces-2016-howerboardi-unutun-onewheel-ile-havalanin-33080.html

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.