Öğrenci Kariyeri Banner

KYK Borçlarının Silinmesiyle İlgili Son Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı!

KYK Borçlarının Silinmesiyle İlgili Son Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Bir süredir gündemde olan KYK borçları için kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı. Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya göre; öğrenim kredisi alan öğrencilerin borç faizleri resmen silindi.

Öğretim kurumundan mezun olan veya sağlık sebepleri dışında kendi isteği ile öğretim kurumunu bırakan ya da herhangi bir sebeple öğretim kurumundan çıkarılan öğrenciler, öğretim kurumu ile ilişiğinin kesildiği tarihten iki yıl sonra başlamak üzere kredi aldığı kadar sürede ve aylık dönemler halinde borcunu ödeyebilecekler.

Aynı Maddeler Katkı Kredisi İçin de Geçerli Olacak!

Borçlu borcunu erteleme talebinde bulunduğunda, borçlunun çalışmadığının Sosyal Güvenlik Kurumundan teyit edilmesi halinde, ilk yıl herhangi bir ilave olmadan, sonraki yıllarda ise her yıl için verilen miktara yüzde on ilave edilerek kredi borcu tekrardan hesaplanacak.

Ancak aynı yıl içerisinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) yüzde ondan az olması halinde bu oran geçerli olacak. Erteleme işlemi ise en fazla üç defa olabilecek.

Ödemenin askerlik dönemine denk gelmesi durumunda borçlunun talebi üzerine herhangi bir ilave yapılmaksızın askerlik döneminin sonuna kadar kredi borcu ertelenecek.

Katkı kredisi borcu ödemelerinde de yukarıda bahsedilen esaslar uygulanacak. Öğrencilere kredi verilmesi ve kredinin kesilmesi ile ilgili diğer usul ve esaslar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenecek.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.