Öğrenci Kariyeri Banner

Kurum Kültürüne Farklı Bir Yaklaşım: Çalışanların Okuma Saatlerinde Ortaya Çıkardıkları Kitap

Kurum Kültürüne Farklı Bir Yaklaşım: Çalışanların Okuma Saatlerinde Ortaya Çıkardıkları Kitap
Harika bir yaz gününden herkese selamlar! Umarım herkesin yaz ayları çok güzel geçiyordur. Stajı için şehirde kalanlara ve yaz okuluna devam edenlere bol bol başarılar; tatilde olanlara da iyi eğlenceler! Şunu belirtmeliyim ki; bu yazı tatilde olanları bile çalışmak için motive edecek, keşke böyle bir yerde çalışsam dedirtecek, kurumsal hayat çalışanlarınaysa da ilham verecektir. O zaman başlayalım.

hafta_sonu_tatili_nasil_daha_verimli_gecer

Kurumsallaşmanın Türkiye’de kalıcı yer edinmesiyle ve doğal olarak büyümesiyle birlikte şirket kültürü de kurumsal markalar arasında oldukça revaçta olan bir başlık haline geldi. Google’ın keyifli ofisleri, Yemeksepeti’nin playstation odaları, Mercedes’in happy hourları derken her marka, çalışanlarını motive etmek ve mutlu tutmak için çeşitli yollar izlemeye başladı.

google_manset

Bu yazımızda da bir şirket kültüründen ve bu şirket kültürünün harika bir iyiliğe dönüşmesinden bahsedeceğiz. Voscreen adlı İngilizce öğrenme uygulaması, yeni bir dil öğrenmeye karşı farklı yaklaşımlarıyla birlikte kurum kültürlerine de farklı bir bakış açısı kazandırmış.

voscreen-1

Voscreen’in hedefi; kısaca bahsedecek olursak, çeşitli İngilizce filmlerden gelen orijinal dildeki kesitlerin Türkçesini kullanıcıya tahmin ettirmek, böylece kullanıcının algılama yeteneğini güçlendirmek. Voscreen; farklı bir eğitim uygulaması olduğu için ekip üyeleri kurum kültürlerini de farklı kılmışlar ve eğitim üzerine temellendirmişler. Demek istediğim, kurum kültürleri gereği her gün mesai saatleri içinde iş tanımları gereği yarım saat kitap okumaya başlamışlar.

2016-bitmeden-okunmasi-gereken-10-kitap_780x327

O günden sonra; konu, içerik, yazar bakımından asla sınırlama getirilmeyen bu kitap saatlerinin sonunda çalışanlar; her hafta paylaşmaya değer gördükleri en az 5 alıntıyı da bir alıntı havuzuna göndermişler ve bu uygulamaya bir yıl boyunca her hafta devam etmişler. Sene sonunda, bu alıntıları bir kitap yapma fikrine sahip olmuşlar ve harika bir kitap ortaya çıkmış: “İnsan İnsandan Beslenir”!

wowww

 

Çalışanların her hafta alıntı havuzuna gönderdikleri parçalardan oluşan bu kitabın, çok daha güzel bir özelliği var. “İnsan İnsandan Beslenir” adlı kitabın tüm gelirleri Türkiye İşitme Engelliler Derneği’ne bağışlanıyor. Bu sayede, şirket ve çalışanları çok güzel bir şekilde sosyal sorumluluklarını yerine getirmiş oluyorlar.

2

Ne düşünüyorsunuz? Çalışanlarını hem okumaya teşvik eden, hem de bu güzel eseri Türkiye İşitme Engelliler Derneği’ne vakfeden bu harika şirket, çalışmak için sizce de tatili bile bıraktırmaz mı? Umarım, bu kitap Voscreen tarafından devamlı olarak basılmaya devam eder ve bu güzel iyilik sürekli olur. Yine umarım, bu güzel kurum kültürü çalışanlarını motive etmek isteyen diğer kurumsal firmalara ilham olur. Düşüncelerinizi lütfen belirtin! Sevgiler!

Özgün İçerik: Özge Özışıklıoğlu

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.