Öğrenci Kariyeri Banner

Küresel Hedefler

Küresel Hedefler
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Dünya Liderleri önümüzdeki 15 yıl içinde 3 önemli işi başarmak adına 17 küresel hedef üzerinde uzlaştı, bunu duymuş muydunuz? Bu 3 önemli iş sırasıyla şunlar ;

1)Aşırı yoksulluğu sona erdirmek

2)Eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele etmek

3)İklim değişikliğini düzeltmek.

global-goals-full-icons.png__2318x1180_q85_crop_subsampling-2_upscale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu gerçekten harika bir haber. Düşünsenize bütün dünya tek bir çatı altında bu 3 önemli işi başarmak adına el ele !Peki geldik bu 17 küresel hedefe. Ben bugün size yalnızca bir tanesini anlatacağım. Geri kalanını resmi sitesinden ayrıntılı bir biçimde bulabilirsiniz.(kureselhedefler.org)

equality

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gel gelelim konumuz olan toplumsal cinsiyet eşitliğine. Bildiğiniz gibi ülkemizde bu sorun uzun yıllardır var olmakta.Kadınlarımıza ve kız çocuklarımıza yönelik bir çok ayrımcılık bu sorunun sadece küçük bir parçası.

Toplumsal cinsiyet eşitliği için ben ne yapabilirim? sorusunu duyar gibiyim.

 

pb1rq2kqxgnejbal6kvi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlk başta kendinize bir küresel hedef belirlemelisiniz ve bu hedefi bir video veya bir selfie ile arkadaşlarınızla paylaşmalısınız. Ben çekinirim, ben yapamam diyorsanız sosyal medya üstünden küresel hedefler.org sitesini paylaşmanız sizi duyarlı çevrenizdekileri bilinçli bir vatandaş yapacaktır. Ayrıca konunuzu insanlara anlatmanız dahilinde değişik fikirlerle bir çözüm aşamasına gelebilmenizde mümkün bir hal alabiliyor.

Özel İçerik: Cumali Cem Yüksel

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.