Öğrenci Kariyeri Banner

Kolaylıkla Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 8 Uygulama!

Kolaylıkla Yabancı Dil Öğrenebileceğiniz 8 Uygulama!
Bundan yıllar öncesinde insanlara ''Yabancı dilleri telefonlardan öğreneceksiniz, kurslara para vermenize gerek kalmayacak.'' deseler birçoğu güler geçerdi. Gelişen teknoloji bunu mümkün kıldı. Bu teknoloji sayesinde insanların dil öğrenimi eskisine nazaran hem daha kolay hem de daha pratik bir şekilde gelişmeye başladı.

Peki hangi uygulamalar dil öğrenmemizi kolaylaştırır? Bu uygulamaları nerede ve ne şekilde kullanabiliriz? İşte bu soruların cevapları tam da bu yazımızda. Haydi başlayalım.

 

1-QUİZLET

Yabancı dil öğrenmek isteyen herkes bunu yapabilmek için çeşitli yollara başvurmaktadır. Kimisi post-it notları duvarlara yapıştırır kimisi kelime kartları oluşturur kimisi de önüne gelen herkese kelime sormalarını ister. Bu süreç çoğu zaman sıkıcı hale gelmektedir. Tam da bu noktada Quizlet bu işe noktayı koymaktadır. Bireysel kullanımı da mümkün olan bu uygulamayı öğretmenler de bizim okuma fişi olarak adlandırabileceğimiz flash cardları öğrencilerine hazırlayarak dil öğrenme sürecini hızlandırabilmektedir. Quizlet, kelime kartlarıyla öğrenmek istediğiniz dilin kelimelerini içinde bulunduran ve bunları kolayca ezberlemenizi sağlayan bir uygulamadır. Quizlet'in internet sitesinde ve mobil uygulamalarında reklamsız çalışabilir, öğrenme veya öğretme deneyiminizi tercihlerinize uygun hale getirebilirsiniz . Ücretsiz iOS ve Android uygulamaları sayesinde Quizlet'i istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz.

quizlet

 

2-BABBEL

Websitesi ve mobilde kullanım seçeneği sunan bu uygulamanın ilk dersi ücretsiz olmakla birlikte aylık ücreti 7 ile 13 dolar arasında değişmektedir. Yeni kelimeleri ve dil bilgisini sınavlarla tekrar etmenizi sağlar. Telaffuz, dinleme ve konuşma,  okuma ve yazma konusunda detaylı seçimler yaptırarak  sorunun asıl kaynağına inmede yardımcı olmaktadır.

babbell

3-VOSCREEN

2016’da aldığı ‘’En İyi Eğitim Uygulaması Üçüncülük Ödülü’’ ne sahip olan Voscreen, diğer uygulamalardan farklı olarak film, müzik videoları ve belgesellerden aldığı kısa kesitler ile İngilizce öğrenim sürecini kolay ve eğlenceli hale getirmektedir. Farklı seviyelerde İngilizce bilenlere hitap eden hem görerek hem de duyarak öğrenmemizi ya da bildiğimiz konularda hafızamızı tazeleme olanağı sunan Voscreen, ücretsiz bir uygulamadır.

 

voscreen

 

4-BUSUU

‘’Busuu’’ sözcüğü Kamerun’a ait, varlığı neredeyse tükenecek olan Busuu dilinden gelmektedir. Dualingo’dan sonra en popüler servis olarak bilinen bu uygulama sahip olduğu 50 milyonu aşkın kullanıcısının yanı sıra çok çeşitli dil öğretme yeteneğini de elinde bulundurmaktadır. Kullanıcılara Premium ve Ücretsiz olmak üzere iki seçenek sunmaktadır. Busuu hem dil öğrenmek, hem de pratik yapmak isteyen kullanıcılar için başarılı bir alternatiftir.

 

image-21dfcv

5-ENGLISH NINJAS

2016 yılında Ali Servet Eyüboğlu’nun kurduğu English Ninjas, İngilizce konuşturmaya odaklanmış bir platform. English Ninjas, anadili İngilizce olan eğitmenlerle konuşma pratiği yapmanızı sağlayan bir servis aynı zamanda hem web sitesi üzerinden hem de Android ve iOS uygulamaları üzerinden bağlanabiliyorsunuz. İster sesli ister görüntülü olarak konuşma yapılan bu uygulama, aynı zamanda yazılı olarak da mesajlaşma imkanı sağlamaktadır. English Ninja olarak adlandırılan eğitmenler ya da kullanıcılar birbirlerini puanlayabiliyor. Bu sayede platformda daha iyi performans gösteren eğitmenler ve kullanıcılar belirlenebiliyor. İlk üye olduğunuzda 5 dakikalık ücretsiz konuşma süresi veren English Ninjas’ta günlük 10, 20 veya 30 dakikalık konuşma paketlerini yıllık olarak satın almak mümkün.

ninja

6-LIVEMOCHA

Ücretsiz üyelik seçeneğiyle bile pek çok özelliğe sahip olan bu uygulama, daha da gelişmiş özellikler için aylık veya yıllık seçeneklerine sahiptir. Ancak ücretsiz üyelik başlangıç ve orta seviyedeki kullanıcılar için yeterli olacaktır. Livemocha, üyelerine internet üzerinden dil öğretmeye çalışırken aynı zamanda diğer üyelerle kültürel olarak da bilgi birikimi sağlamaktadır.

18u5orvq6joxcjpg

7-MEMRISE

Popüler dil öğrenme uygulamalarından biri olan Memrise, Londra merkezli başarılı bir dil öğrenme uygulamasıdır. Memrise'ın hem ücretsiz hem de profesyonel sürümü bulundurmaktadır. Ücretsiz sürümü bazı temel dersleri sunarken profesyonel sürümü diğer tüm dersleri içermektedir. Uygulama bir düzineden fazla dili desteklemektedir. Yararlı ve bir o kadar da eğlenceli olan Memrise’ı Android ve iOS cihazlarınıza kolaylıkla indirebilirsiniz.

43152FwAQF485_2

8-DUOLINGO

Duolingo, hem online olarak hem de mobil uygulamasıyla yeni kelimeleri ve dil bilgisini öğrenmenize yardımcı olur. Her dersi kategorilere göre ayırır ve daha fazla açıklamaya ihtiyacınız olduğu durumda faydalı önerileri ve notları mevcuttur. Desteklediği tüm diller başından sonuna kadar ücretsiz temin edilebilmektedir.

Telaffuz üzerinde güçlü bir vurgu vardır ve her bir kelimeyi önce dinlemenizi hemen arkasından bu kelimeleri söyleyerek pratik yapmanızı sağlayan bir uygulamadır. Duolingo’nun aynı zamanda hedefler koymanıza yarayan ve programı kullanırken ilerlemenizi gösteren bir yapısı vardır. Ayrıca yeni derslerin “kilidini açabilmek” için derslerinizi tamamlamak zorunda bırakılırsınız. Bu yönüyle, öğrenirken biraz ekstra motivasyona ihtiyaç duyan tembel dil öğrencileri için harika bir yaptırımdır. Uygulamanın dünya genelinde milyonlarca aktif kullanıcısı bulunmakradır.

 

duolingo

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.