Öğrenci Kariyeri Banner

Kendini Pazarlamak: Etkili CV Hazırlamanın Püf Noktaları

Kendini Pazarlamak: Etkili CV Hazırlamanın Püf Noktaları
CV (özgeçmiş) iş ararken, şirket içinde terfi veya iş değişikliklerinde, staj başvurularında, sosyal sorumluluk projelerine veya organizasyonlarına katılırken işverene sunulan;  kişinin geçmiş ve günümüz kariyer hayatının özetini anlatan, gelecek kariyeri ile ilgili yapabileceklerini aktaran bir dokümandır. CV, Curriculum Vitae’nin kısaltılmışıdır.

Kendini geliştirmek isteyen her gencin hazırda iskeletini oluşturduğu bir CV’si olması gerekiyor. Ama birçok kişi üstelemeyip özensiz kalıp CV’leri doldurup işverene sunuyor.

Öncelikle çalışma hayatı tecrübeleriniz CV’nin temelini oluşturuyor. İşverenler o şirkete/staja başvurana kadar neler yaptığınızla daha çok ilgileniyorlar. Kendinizle ilgili öne çıkarabileceğiniz her şeyin listesini yapıp, başvuracağınız pozisyona uygun özellikleri beceriler ya da iş tecrübesi olarak eklemelisiniz.



Şöyle bir maddelere dökmek gerekirse;

-Özgeçmişe fotoğraf eklemek işe alım sürecinde adayın hatırlanmasına yardımcı oluyor, ilk olarak profesyonel bir fotoğrafınızı ekleyin.

-Başvuru yapacağınız iş yerine göre CV'yi güncelleyin. Örneğin başvuru yapılacak yer reklam sektöründe hizmet veriyorsa, reklam alanındaki çalışmalarınızı öne çıkarın ve bu çalışmalardan daha çok bahsedin.

-Sahip olmadığınız yetenekleri eklemeyin. CV'ye yazdığınız her şeyi biliyor olun.

-Temel bilgilerinizin hemen altına kendinizi anlatan kısa bir yazı yazmayı ihmal etmeyin.

-Gereksiz detaylardan bahsetmeyin. Kimse sizin tüm hayatınızı merak etmiyor.

-Hazırladığınız CV 2 sayfayı geçmesin. Hatta eğer mümkünse tek sayfa olsun.

-İş başvurusunda bulunan kişilerin hobilerinin kendileri hakkında birçok şey ifade ettiğini söyleniyor.Mülakat sırasında konuyla ilgili sorular sorulabileceğini göz önünde bulundurup gerçekçi hobilerinizden bahsetmeyi unutmayın.

Kısaca CV'nizde iş tecrübelerinizi ve hobilerinizi tamamen olduğu gibi yazın. Anketörlük yaptıysanız gazete sattıysanız ne yaptıysanız her şeyi yazın.

Unutmayın CV’iniz profesyonel kimliğinizin pazarlama aracıdır. Sahip olduğunuz CV sizi en şık ve etkin şekilde kağıt üzerinde tanıtmalıdır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.