Öğrenci Kariyeri Banner

Karbonhidratların Sizi Öldürdüğünü Biliyor Muydunuz?

Karbonhidratların Sizi Öldürdüğünü Biliyor Muydunuz?
‘’Beyniniz bir kilo dört yüz gram ağırlığındadır ve yaklaşık yüz altmış bin kilometre kan damarı içerir. Samanyolu’ndaki yıldızlardan daha fazla bağlantı noktasına sahiptir. Vücudunuzdaki en iri organdır ve tam da şu anda size hiç hissettirmeden acı çekiyor olabilir.’’

Doktor David PERLMUTTER işte böyle itiraz ediyor beslenmemizin temeli haline getirdiğimiz karbonhidratlara! Peki, karbonhidratlar neden biz farkında olmadan bize acı çektiriyor olabilir?

Karbonhidratlar gerçekten yağlanmaların, odaklanma problemlerinin, depresyon ve duygudurum bozukluklarının altında yatan gizli düşmanlarımız olabilirler mi?

 

tumblr_ofjzwcCeLT1v8l5o4o2_500

 

Dr. David PERLMUTTER’ a göre karbonhidrat açısından zengin sağlıklı yağlar açısından ( zeytinyağı, badem, ceviz vs) fakir beslenme şekli zihne pek çok açıdan zarar veriyor.

 

 Sağlıklı beslenmek isteyenler nasıl bir beslenme tarzı benimsemelidir?

Madde madde açıklayalım:

  1. Egzersizi düzenli hale getirmelisiniz.

  2. Bütün haftaya yayılan kaliteli ve dinlendirici bir uyku düzeni benimsemelisiniz.

  3. Vücudunuzu temel yakıt aracı olan karbonhidratlardan kurtarmak için birazdan sıralayacağımız beyninizi güçlendirecek besin takviyeleri ile beslenmenizi şekillendirmelisiniz.


 

tahılll

 

Elimizi taşın altına koymak kolay olacak mı?  Pek çoğumuz için sevgili karbonhidratlardan ayrılmak neredeyse imkansız olabilir! Ekmek, (ekmeği ekmek arası yaparak yiyen bir toplum oluğumuz doğru.)  makarna, hamur işleri, tatlılar… ( Okurken bile canımız onları çekerken bu mümkün mü sizce? :) )

Onlardan vazgeçmek oldukça zorlu görünse de daha sağlıklı bir yaşam, ışıl ışıl parlayan bir cilt, zinde bir vücut için Dr. David PERLMUTTER, değişimin zor olduğunu ancak yapmanız gerekenin bu yolda korkmadan ilerleyerek elde edeceğiniz başarıları görmek olduğunu, dile getiriyor.

tumblr_oubqgm35F41w3vhddo1_500

‘’TAHIL BEYİN’’ sahibi olmamak için neler yapmalıyız?

Öncelikle beslenme konusundaki temel bilgi birikiminizi şekillendirerek nasıl daha sağlıklı beslenebileceğinizi önceden kestirebilir ve buna göre hazırlık yapabilirsiniz.

Örneğin, günlük diyetinize sağlıklı yağları, (zeytinyağı, kuru yemişler, peynir çeşitleri, tereyağ,  vb.) şeker oranı düşük meyveleri, (avokado, dolmalık biber, bal kabağı, patlıcan, patlıcan, limon, domates vb.) yumurtayı eklemek ile başlayabilirsiniz.

 

tumblr_octparTEmn1uoh05lo1_500

 

Her haftayı mümkün olduğunca önceden planlamak da size kolaylık sağlayacaktır.

Alışveriş listeleri hazırlayın.

Bu sayede hem daha kolay hem de daha bilinçli alışveriş yapmış olacaksınız. İşlenmiş paketli ürünlerden uzak durun ve doğal ürünlerin bulunduğu dış reyonlarda alışverişlerinizi yapmaya özen gösterin. Ve açken alışverişe çıkmayın.

 

tumblr_n5l46fdutK1qese7mo1_500

 Kendinize beslenme çantası hazırlayarak da sağlıksız kaçamaklardan kurtulmuş olursunuz.

Bu beslenme şeklinin içeriği hakkında detaylı bilgi için Dr. David PERLMUTTER’ in ''TAHIL BEYİN ''adlı kitabını inceleyebilirsiniz.  Bu kitapta, bahsedilen beslenme şekli için tarifler de bulmak mümkün. İlgilenenler ve merak edenler için tarifleri incelemekte fayda olabilir.

                                                                                                                                                 

 Sağlıklı günlere…

 

Özgün içerik: İrem Yasemin ÇETİNKAYA

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.