Öğrenci Kariyeri Banner

Kampüste Gezi Benzeri Eylem

Kampüste Gezi Benzeri Eylem
Diyarbakır'da, ağaç katliamına karşı Gezi benzeri eylem


Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'nin Hevsel Bahçeleri'nde yer alan kampüs alanındaki ağaçların kesilmesine karşı üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar bölgede çadır kurarak eylem yaptı. 4'üncü gününe giren eyleme katılanlar küçük bir yaşam alanı oluşturdu.

Dicle Nehri kenarında bulunan ve bir bölümü Dicle Üniversitesi kampüs alanında yer alan türkülere konu Hevsel Bahçeleri'nde son günlerde üniversite tarafından yapılan ağaç kesimlerine karşı Dicle Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği'ne üye (DÖDEF) öğrenci ve vatandaşların başlattığı eylem büyüyerek devam ediyor. Dicle Nehri kenarında kesilen yüzlerce ağaçtan geriye adeta bir doğa katliamını andıran görüntüler kalırken, öğrenciler ve vatandaşlar ise bu katliamın önüne geçebilmek için elele vererek başlattıkları eylemi bugün 4'üncü gününde de sürdürdü. Hevsel Bahçeleri'nde kesilen ağaçlardan geriye kalanlarla bataklık arazide yol yapan, çadır kuran gençler, türküler söyleyerek halay çekiyor.

Haberin tamamı için tıklayınız.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.