Öğrenci Kariyeri Banner

İzlenmesi Gereken Animeler!

İzlenmesi Gereken Animeler!

Animeler, genel olarak  mangaların televizyona ya da sinemaya uyarlanmasıdır. Japonya'nın bu anime kültürü tüm dünyayı sardı ve takipçileri gün geçtikçe artıyor. Herkesin beğenileri aynı yönde olmasa da beğenebileceğinizi umduğum anime önerileri:



Death Note 

KC3i3VQ

Eminim hediyelik eşya dükkanında bile üstünde "Death Note" yazılı defterler görmüşsünüzdür. Birçoğumuzun duymuş olduğu sürükleyici kurguya sahip bu anime 37 bölümden oluşmaktadır. Çok zeki ve başarılı olan lise öğrencisi Light (Raito) yaşadığı dünyanın adaletsiz olduğunu düşünür ve bu dünyadan zevk almamaktadır. Bir gün ders sırasında bir defterin gökten yere düştüğünü görür ve okul çıkışında o defteri bulur. Defterin içinde bu deftere yazılan ismin öleceği yazılıdır. Raito bu defteri denediğinde gerçekliğini görür ve artık kendince adaleti sağlamaya başlar. Fakat yetenekli bir dedektif olan L onun peşindedir.

Steins; Gate

ste

Bu bilim-kurgu, komedi türünde olan anime, özelleştirilmiş bir mikrodalga cihazıyla kendi geçmişlerine mesaj gönderebilen bir grup arkadaş hakkındadır. Anime kurgu olsa da  John Titor adında 2036 yılından geldiğini iddaa eden gerçek bir kişiden esinlenmiştir. Zaman-mekan kavramını işleyen animenin içindeki birçok bilgi de gerçeğe dayalıdır. Komedisi de bol olan bu animenin 10.bölümden sonra aksiyonu ve sürükleyiciliği artıyor.

Shingeki No Kyojin 

Shingeki-no-Kyojin-2.-Sezon-Görüntüleri

Dev duvarlarla titanlardan korunan bir şehirdeki bir gencin bir titan ile olan kan davasını anlatıyor. Titanlar, insanları yiyerek insanlığın neslini tehdit etmektedir. Son kalan insan ırkı dev duvarlarla kendini korurken bu daha fazla devam etmeyecek ve kahramanımız Eren insanlığın intikamını almaya çalışacak. Çizimiyle ve sürükleyiciliğiyle izlenmesi gereken animelerden.

Cowboy Bebap

cowboy_bebop_cast2

Meteor sağanağı dünya yüzeyinin büyük bir bölümünü ve milyarlarca insanı yok eder. İnsanların büyük bir bölümü yer altına sığınır. İmkanı olanlar Mars ve Venüs gezegenleri ile yaşam koşulları oluşturulan bazı astreoid ve Jüpiter uydularına yerleşirler. 2071 yılında Bebop isimli gemileriyle Spike Spiegel, iş ortağı Jet Black geçimlerini sağlayabilmek için, aranılan suçluların peşinden güneş sisteminin bir ucundan diğer ucuna yolculuk etmektedir. 1998 yapımı bu başarılı anime 26 bölümdür. Animenin en çekici yanı ise karakterlerin gerçekliliği ve samimiyetidir.

Full Metal Alchemist

Shorewood Blu-ray Ocard

Edward Edric ve Alphonse Edric kardeştir. Simyacı olan babaları evi terk eder ve bir sene sonra anneleri ölür. Kardeşler babalarının kitaplarını okuyarak simyayı öğrenirler ve simyayı çok iyi öğrenip, simyayla annelerini canlandırmayı denerler. Simyadaki, tepkimeye giren çıkanın eşit olma kuralı, annenin ruhu karşılığında Alphonse’yi ve Edward’ın bacağını alır. Anne geri dönmüştür, insana benzememektedir ve tek cümle söylemektedir: “Lütfen beni öldürün.” Kardeşler artık vücutlarının parçalarını geri almak için uğraşırlar. Aksiyon ve komedinin olduğu, karakter zenginliği olan bu anime sizi ağlatacak kadar da dram içeriyor.

Code Geass

code-geass

Britanya İmparatorluğu Japonya'ya savaş açar ve Japonya'yı istila eder. Japonya'nın adı "alan 11" olarak değiştirilir ve vatandaşlarına da "11'ler" adı verilir. Japonya'da yaşayan Britanyalı Lelouch, Britanya'yı yok edeceğine yemin eder. Savaştan yedi yıl sonra Lelouch teröristlerle Britanyalı askerler arasında kalır, bir kamyonun içine saklanır ve gizli bölmeden esrarengiz bir kız çıkar. Britanyalı askerlerin Leouch'ın vurmasına engel olmak isteyen kız ölür ve özel gücünü Leouch'a verir. Lelouch, bu gücü Britanya İmparatorluğu'nu yok etmek için kullanmaya karar verir.

Shoukoku No Altair

s2

Her ne kadar yeni başlamış olsa da Osmanlı'dan esinlenilen Osmanlı kültürünün yansıtıldığı bu anime de izlenmeye gerekenlerden. Tuğrul Mahmut, Osmanlı İmparatorluğunda görev yapan bir paşadır. Osmanlı için huzurlu ortamı sağlamak uğruna ittifaklar yapacak, savaşacaktır. Bu anime ile Japonların animelerinde  ne kadar gerçeklikle ne kadar hayal gücünü birleştirdiklerini anlayabiliyoruz.

Özgün İçerik: Gülname Likoğlu 

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.