Öğrenci Kariyeri Banner

İzlemeniz Gereken En İyi Kişisel Gelişim Ve Motivasyon Filmleri

İzlemeniz Gereken En İyi Kişisel Gelişim Ve Motivasyon Filmleri
Guguk Kuşu

guguk_kusu

Guguk Kuşu, 1975 ABD yapımı dramatik filmdir. Filmin yönetmeni Milos Forman'dır. 1962'de Ken Kesey tarafından yazılan aynı isimli romandan sinemaya uyarlanmıştır. Guguk Kuşu, 1993 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

Film, akıl hastası numarası yaparak güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevk edilen bir mahkûmun geçirdiği zamanı konu alıyor.

Forrest Gump

forrest_gump

Forrest Gump, 1986 yılında Winston Groom tarafından aynı adla yayımlanan romandan esinlenerek çekilmiş, 1994 yapımı epik, romantik, komedi-drama dalında bir filmdir. Robert Zemeckis tarafından çekilmiş ve Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise ve Sally Field başrol oyunculuklarını yapmıştır.

Film, öğrenme güçlüğü yaşayan; ancak atletik olarak inanılmaz yeteneklere sahip Forrest Gump'ın, doğum yılı olan 1944 ve 1982 yılları arasında gerçekleşmiş, bazen sadece gözlemlediği, bazen de başkalarına ilham verdiği 20. yüzyılın dönüm noktası olaylarını betimler.

Ölü Ozanlar Derneği

olu_ozanlar_dernegi

1959 yılında geçen film, John Keating  adlı çok başarılı ve bir o kadar da farklı olan edebiyat öğretmeninin çok disiplinli bir erkek okulu olan Welton Academy'de  öğretmenlik yapmaya geldiğinde başlar. Bay Keating, çoğu baskı altında olan öğrencileri edebiyat ve şiirin bambaşka dünyasıyla tanıştırır. Onlara özgürlüğü, hayatı yeniden anlamayı, dünyaya farklı açılardan bakmayı öğretir.

İçimdeki Deniz

icimdeki_deniz

İçimdeki Deniz, yönetmenliğini Alejandro Amenábar'ın üstlendiği, dram türündeki 2004 yapımı İspanyol filmi. Senaryosunu Mateo Gil ve Alejandro Amenábar'ın birlikte yazdığı film, 28 yıl önce geçirdiği kaza sonucu tetraplejik durumda olan Ramón Sampedro adlı eski bir gemi makinistinin ötenazi isteğini ve hayatının son dönemlerini konu almaktadır.

Can Dostum

can_dostum

Can Dostum, yönetmenliğini Olivier Nakache ve Éric Toledano'nun üstlendiği, komedi-drama türündeki 2011 yapımı Fransız filmi. Başrollerini François Cluzet ve Omar Sy paylaşmaktadır.

Film, yamaç paraşütü kazası sonrası boynundan aşağısı felç olan bir adam ile kendisine yardımcı olması adına işe aldığı yardımcısının hikâyesini konu almaktadır.

Kartal Eddie

kartal_eddie

Beyaz perdeyle ilk buluşması Knigsma, Gizli Servis filmi ile olan Taron Egerton, Eddie the Eagle’ ı rolü ile karşımıza çıkarken Hugh Jackman ise Eddie’ nin Calgary Olimpiyatlarına hazırlanması için yardım eden Lake Plocidli bir kayak atlama uzmanı canlandırıyor.

Film, İngiltere tarihindeki en ünlü kayak atlamacı Michael Edwards nam-ı değer Eddie the Eagle’ ın ilham verici üstün başarısını konu ediniyor. Edwards’ın spora "asla ölüm deme" yaklaşımı tasvir edilir.

Özgün İçerik: Mehmet Ali Karabulut

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.