Öğrenci Kariyeri Banner

İyi Bir Staj Yeri Bulma ve Başarılı Stajyer Olma

İyi Bir Staj Yeri Bulma ve Başarılı Stajyer Olma
Günümüz üniversite öğrencilerinin çoğunluğunun staj hedefi büyük şirketler. Fakat başarılı bir stajyer olmanın ve verimli bir staj dönemi gerçekleştirmenin yolu sadece büyük şirketlerden geçmiyor. Bunun için öğrencinin öncelikle kendini keşfetmesi ve staj yapmak istediği şirketi iyi araştırıp analiz etmesi gerekmektedir. Bu süreci sizler için maddeler halinde sıralamaya çalıştık:

1-  Kendinizi Analiz Etmeniz ve Staj Alanlarınızı Belirlemeniz Gerekmekte
kisi_kendisi


Başarılı bir staja giden yol firmalardan çok kendinizden geçer. Kendinizi iyi analiz etmeli ve kişisel olarak swot analizinizi yapmalısınız. Sonrasında daha verimli staj gerçekleştirebileceğiniz sektörleri belirlemeniz gerekmekte.

2- İyi Bir Staj Yeri Bulmak İçin Yayınlalanan İlanları Takip Etmeniz Gerekmekte
staj_ilanlari


Bu alanlarınızı belirledikten sonra kendinize belirli bir tarih belirleyip o vakitte genel bir arama yapmanız en büyük yanlış. Çünkü şirketlerin staj ilanları farklı dönemlerde yayınlanmakta ve sizler de ne yazık ki bu süreçleri iyi takip etmelisiniz. (Neyse ki bunun için işinizi kolaylaştıracak bir önerimiz var, yazımızın sonunda ;) )

3- Ön Yazınıza Önem Verin
on_yazi


Staj başvurusu yapıyorsunuz iş başvurusu değil. Firmalar CV’nizin öyle çok dolu olmasını beklemiyor, temel bir kaç bilgi dışında. En önemli husus ön yazılar. Ön yazılarınıza iyi vakit ayırmalı, firmayı ikna edici kısa ve öz cümleler kurmalısınız.

4- İnsan Kaynakları Çalışanları Linkedin'de. Onlara Mesaj Yollayabilirsiniz
mesaj_linkedin


Başvuru yaptığınız firmaya sizden başka binlerce aday daha başvuru yapmış olabilir. CV'niz belki firmanın insan kaynaklarının gözüne dahi çarpmamıştır. Bazen her yerden saldırmak ve kendinizi firmaların gözüne sokmanız gerekmekte :) Tabii bunun dozunu fazla kaçırmadan. Firmanın insan kaynakları çalışanlarına Linkedin üzerinden ulaşabilir, kendinizi ve amacınızı ifade eden ufak mesajlar gönderebilirsiniz.

5- Başarılı Stajyer Olmanın Yolu Büyük Şirketlerden Geçmez

buyuk_sirketler

Sanıldığı gibi güzel bir staj dönemi geçirmek ve başarılı bir stajyer olmak sadece büyük şirketlerden geçmez.

Peki nedir Başarılı Stajyer Olmanın sırları...
Yazımızın ikinci kısmı ''Başarılı Stajyer Olma'' bir kaç gün sonra sizlerle olacaktır.

Yazımızın 2. maddesinde yer alan yayınlanan ilanları takip etmeniz için olan önerimiz. 
ÖğrenciKariyeri Mobil Uygulaması!
staj_duyuru
Uygulamada öğrencilerin yaşadığı bu sıkıntı düşünüldü ve büyük kolaylık getirildi. Giriş yaptıktan sonra Staj kategorisi altında staj yapmak istediğiniz sektörleri (Bilişim, finans, üretim, ik... vb)  işaretliyorsunuz ve uygulama işaretlediğiniz alanda staj ilanı olduğunda sizlere bildirim göndererek haberdar ediyor. Sizler de anın tadını çıkarıyorsunuz ve her gün sitelere girip staj ilanlarını kontrol etmek zorunda kalmıyorsunuz :)





O zaman uygulmamızı indirin ve anınızın keyfini çıkarın! Biz gelişmeleri sizlere sunarız







 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.