Öğrenci Kariyeri Banner

İşverenin Aradığı 5 Duygusal Zeka Özelliği

İşverenin Aradığı 5 Duygusal Zeka Özelliği
Çalışmıyor ve iş arıyorsanız ya da mevcut işinizi değiştirmek istemiyorsanız, zorlu iş arama maratonuna hoş geldiniz. Karşı tarafa kendinizi pazarlamanız ve kabul ettirmeniz çok da kolay değil; ancak işverenin aradığı şeyin ne olduğunu bilirseniz, bu durum biraz daha kolaylaşabilir.

Carnegie Teknoloji Enstitüsü’nde yapılan bir araştırma, finansal başarının %15’i teknik yeteneklere, %85’i ise duygusal zekaya dayalı becerilere dayanıyor. Bu bağlamda adaylarda aranan özellikler de şu şekilde:

Başkalarıyla çalışabilme
baskalariyla_bas_etme

İş yerinde birçok insanla beraber çalışmak zorunda olacağınız göz önünde bulundurulduğunda, başkalarıyla olan ilişki ve sosyal yetenekleriniz çok önemli. İşveren sizin ekibe neler katabileceğinizi, ekibi nasıl motive edebileceğini, onlara edindireceğiniz değerlere bakar. Bu sebeple sosyal ilişkiler anahtar noktadır.

Empati
empati

İletişim gücünüz kadar empati gücünüz de önemli. Çevrenizdekilerin ve her şeyden önemlisi müşterilerinizin ihtiyaçlarını görmek, onlara yardımcı olmak en önemli göreviniz.

Hızlı hareket edebilme yeteneği
hizli_hareket

İş ortamında doğaçlama hareket ederek çözümler bulabilmek bir artı değil, bir gerekliliktir. Gün içerisinde, süreçler aniden değişebilir; kriz anları olabilir. İşveren, böyle anlarda kurtarıcı olabilmenizi ister. En azından bu potansiyeli görmek ister.

Akıl hocalığı
mentor

Tabi ki, burada insanlara ne yapacaklarını söyleyeceğiniz anlamına gelmiyor; ancak bir konuda belirli bir bilgi birikiminizin olması ve bu konuda paylaşımcı olmanız, katılacağınız müstakbel ekibinize ne katabileceğinizin de göstergesidir. Bildiklerinizi göstermekten, özgüvenli olmaktan ve paylaşımcı olmaktan çekinmeyin.

Kendi kendinizi motive edebilmeniz
motive

İş hayatı her zaman inişler ve çıkışlarla doludur. Genelde zor durumlarda size destek olacak birisi çıkar, ancak yine de böyle bir kurtuluş noktasının olmaması durumunda, kendi kendinize yetebilmeniz gerek. Hatta, kendi motivasyonunuzu ısrarla yüksek tutmanız ve ekibinizin enerjisini de arttırmanız sizden beklenir.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.