“Başarılı bir işveren markası stratejisini nasıl edinebilirim?”
Bu senin sorduğun sorulardan bir tanesi mi? Meslekte yeni misin? Kendi işini mi yürütüyorsun? Yoksa bir yerde çoktan bir yol katettin mi?
[ad name="Google Adsense"]
Nerede olursan ol, işte binlerce işverenle denenmiş ve test edilmiş, sana hedeflerini gerçekleştirmeye yardım edecek somut adımlar. Sadece hiçbir şeyin basit bir şekilde olmayacağını unutma. Her şeyi doğrudan başaramayabilirsin ancak nerede olmak istediğin görüşü hiçbir görüşünün olmamasından daha iyidir.
Bu yolu tamamlarken, lütfen aşağıda gösterilen sıradaki adımları takip et.
İş Gereksinimleri
Eğer uzun dönemli iş gereksinimleri tamamen anlaşılmazsa, işveren markası faaliyetleri yanlış yönlendirilebilir. Ne tür yeteneklerin gerekli olduğunu kavramak, iş planını teslim etmek için çok önemlidir.
Hedef Kitleler
İş planına dayalı olarak, şu anki işçileri kaybetmemek ve de işçilerin gelişmesine karşı hangi kaynakların yeni cazip yeteneklere harcanmasının kavrayışını elde etmek isteyeceksin. Ayrıca, birincil ve ikincil öncelikli hedef kitleleri belirlemen gerekli.
Hedef kitlelerinin istekleri ve ihtiyaçlarını açığa çıkarmak için araştırma yap. Organizasyonunu nasıl görüyorlar? Karar sürecinde hangi aşamada olduklarına dikkat et. Adaylar senin markanın farkında mı? Seni bir işveren olarak görüyorlar mı? Yoksa çoktan karar verdiler mi? Onları anladıkça iletişimleriniz daha etkili olacaktır.
İşveren Değer Önermesi (EVP)
Senin EVP’n bütün iç ve dış iletişimlerin temeli olmalı. EVP’ni en iyi şekilde kullanmak senin işveren niteliklerini sağlama alacak, bir başka deyişle, seni işveren olarak tanımlayan çekici, güvenilir, güçlendirilebilir ve farklı niteliklerini.
Anahtar Performans Göstergeleri (KPIs) ve Amaçlar
Faaliyetlerini dikkatle izle ve amaçlar belirle. Yıllık hedefler belirlemek için doğru anahtar performans göstergesini (key performance indicators) seç, işveren marka çekiciliği ve marka işbirlikleri gibi. Bu hedefleri gerçekleştirdiğinde, markanın doğru yolda ilerlediğini göreceksin.
İletişim Karması
Araştırma hedef kitlenin karar sürecinin hangi aşamasında olduğunu gösterir ve bu bilgi, odağını nereye koyman gerektiğini belirlemene izin verecek: Sürüş farkındalığında mı olmalı? İtibar mı? Arzu mu? Bu bilgi seni iletişim karmalarını(communication channels) seçmeyi en iyi şekilde kullanmana izin verecek, yatırım üzerinde mümkün olan en iyi dönüşe yol gösterecektir.
Yıllık Plan
Parçaların birçoğu şimdi yerine oturdu, haliyle planın da sağlamlaşmaya başladı. Sıradaki adım uygulama planını yaratmak: Ne tür faaliyetler yapmalısın? Ve ne zaman?
Hikâye Anlatımı (Storytelling)
EVP’ne ve seçkin iletişim kanallarına dayalı olarak, şimdi iletişim kanallarını yankı oluşturacak ve izleyicilerini baştan çıkaracak şekilde geliştirmen gerekiyor. İletişim fikir ve görüşleri tamamen yürürlüğe girmeden önce hedef kitlelerinle test edilmiş ve ayırt edici olmalı.
Yürüt ve Takip Et
Plan ve iletişim fikirlerinin oluşmasıyla, şimdi sıra tamamlamak ve de sürekli olarak takip etmekte. Doğru KPI’ları kullanarak ve düzenli olarak onları amaçlarınıza karşı gözlemleyerek, faaliyetlerini düzeltebilir ve en iyi şekilde kullanabilirsin, ihtiyaç olduğunda mesajlaşabilirsin ve en sonunda şirketin iş ihtiyaçlarını teslim edebilirsin.
Kaynak
[ad name="HTML-3"]
0 Yorum
Yorum Yap