Öğrenci Kariyeri Banner

İşte En Yaratıcı 7 Türk!

İşte En Yaratıcı 7 Türk!
Turkishtime dergisi'nin ikinci kez yaptığı En Yaratıcı 50 Türk listesinden yola çıkarak, sizler için birkaç ismi araştırdık:

ALİ SABANCI

22226_790x445

En Yaratıcı Türkler'i listeye aldığımızda zirvedeki isimlerden biri de Ali Sabancı. Sabancı ailesinin 3.kuşak üyesi ve iş adamıdır. 5 Mayıs 1969 doğumludur. Girişimcilerin örnek aldığı isimlerden birisidir aynı zamanda. Gençliğin başarma azmini ve hayallerini de çok iyi görebilen örnek alınası bir iş adamıdır. Esprileriyle, hayata pozitif bakışıyla her daim kıpır kıpır bir ruha sahip.

Morgan Stanley & Co. Inc. şirketinde finansal analizci olarak 2 yıl çalıştı. 1993 yılında New York'taki Columbia Business School'a başvurdu ve 1995 yılında uluslararası finans üzerine yüksek lisansını tamamladı.

Türkiye'ye döndüğünde, aile şirketi olan Akbank'ta çalışmaya başladı. 1997'de Sabancı Holding'de yeni projeler bölümünün başına geçti ve Haziran 2001 tarihinde Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanlığı'na getirildi. Sakıp Sabancı'nın vefatından kısa bir süre önce Mart 2004 tarihinde aile şirketinden ayrıldı ve bunu takiben, babası ve ablası ile beraber kurdukları Esas Holding'e katıldı.

Günümüzde Pegasus Havayolları, Desas (ticari araç kiralama), Esaslı Gıda (gıda), Gıdaser Gıda (Bonservis) ve U.N. Ro.-Ro. İşletmeleri A.Ş. şirketlerinin başkanı ve grubun bazı benzer şirketlerinde yönetim kurulu üyesidir. Mayıs 2013 tarihinde Gediz Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilmiştir. Galatasaray Spor Kulübü üyesi, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanıdır.

DEMET EVGAR

demet4_790x445

19 Mayıs 1980 doğumlu Evgar, dizi ve sinema oyuncumuzdur. Bugüne kadar canlandırdığı pek çok karakterle seyirciyi kucaklayan Demet Evgar mimikleri, bakışları ve doğal tavırlarıyla içimizden biri olmayı başardı. Türkiye'nin en komik kadınlarının başında yer alan Evgar, birçok başarılı karaktere hayat vermesini sağlayan yaratıcılığı oyunculuğun başlangıcı olarak tanımlıyor. Yaratıcılığın bir oyuncuda içgüdüsel olarak ortaya çıktığını ifade eden Evgar, içindeki duyguları ilk olarak Shakespeare’in Kral Lear isimli oyunundaki soytarı karakteriyle ortaya çıktığını söylüyor.

HAKAN BİLGİNER

hakan-bilginer-840x439_790x445

Türkiye'nin en başarılı internet girişimcilerinin arasında da yer alan Bilginer, 1978 doğumludur. İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur.

Hakan Bilginer, Zaytung’u kurması ve sitenin bir anda duyulmasını şöyle anlatıyor: “Bir gün canım çok sıkılırken The Onion gibi bir site oluşturmak aklıma geldi. Zaytung’u kurduktan sonra birkaç arkadaşa gösterdim. Sonra bir yazarın Ekşisözlük’te Zaytung’tan bahsetmesi sonucu sitenin adı bir anda duyuldu."

ALİ BATI

62668_790x445

Yaptığı reklamlarla, reklam sektörünün genç kuşağının en çok adından söz ettiren temsilcilerinden Ali Batı, Cannes Lions, New York Festivali, Epica, Kristal Elma gibi reklamcılık alanında prestijli ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada 70’den fazla ödül kazandı. Cannes Aslanı kazanan en genç yaratıcı reklamcı oldu. Grafiker Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından ‘Yılın Genç Tasarımcısı’ seçildi.

SİNA AFRA

sina-afra-webmasto_790x445

Girişimciliğin hayatının merkezi olduğunu söyleyen Sina Afra,  girişimcilik sayesinde ulaştıklarını bir nebze geri verebilmek için 2014’te yardımcı olan sayısız dostu ile beraber “Türkiye Girişimcilik Vakfı‘nın” kurulmasında ön ayak olduğunu ifade etmiştir. 21 Ekim 1968 doğumludur. Markafoni Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su.

MERAL OKAY

700x147819_meral-okay_1_790x445

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde, Ankara'da doğdu.

İkinci Bahar desek ben hiç televizyon izlemem diyenleriniz bile “evet o diziyi biliyorum” diyecektir. İşte onunla tanışmamız dizinin dışı sert, ama içi yumuşak karakteri Kasap Melahat rolü ile oldu. Biz onu her ne kadar bu işle tanısak da, o zamana kadar arkasında bıraktığı pek çok iş var. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık dışında şarkı sözleri yazdı. İlk olarak Yasemince adlı skeç programı ile senaristliğini gün yüzüne çıkardı. Ardından Asmalı Konak, Bir Bulut Olsam ve son olarak Muhteşem Yüzyıl geldi. Pek çok dizi ve filmde rol aldı.Ardından Asmalı Konak, Bir Bulut Olsam ve son olarak Muhteşem Yüzyıl geldi. Pek çok dizi ve filmde rol aldı. 2002 yapımı “Hiçbir Yerde” filmi ile Siyad En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 2007 yapımı Beynelmilel filmindeki rolü ile Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Oyuncu ve senaristliği dışında yapımcı kimliği ile de adından söz ettirdi. “Yarın Geç Olmayacak” filminde yapımcı, “Propaganda” filminde basın ve halkla ilişkiler görevini üstlendi. On parmağında on marifet olduğu için, işin tüm sac ayaklarına hakim. Oyunculuğu ile çok yönlülüğünü, yapımcılığı ile cesaretini, yazarlığı ile de ruhunu besliyor.

HÜSEYİN ÇAĞLAYAN

fft64_mf1386644_790x445

Hüseyin Çağlayan (12 Ağustos 1970, Lefkoşa), Kıbrıs Türkü asıllı Britanyalı moda tasarımcısı. Yılın İngiliz Tasarımcısı ödülünü iki kez (1999 ve 2000'de) kazanmış ve 2006'da Britanya İmparatorluğu Nişanı ile ödüllendirilmiştir.

1970 yılında Kıbrıs adasında Lefkoşa'da doğdu. 1982'de ailece İngiltere'ye göç etti. 1993'te Londra'da bulunan 'Central St. Martins College of Art and Design'dan mezun oldu.

Björk’ten Lady Gaga’ya kadar çok sayıda yabancı şarkıcının elbiselerini tasarlıyor. Batı dünyasındaki adı, “Hussein Chalayan”. 1993'te Londra'daki 'Central St. Martins College of Art and Design'den mezun oldu. Yaptığı çalışmalarla yurt dışında adından sıkça söz ettiriyor.

Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın 2009 İngiltere ziyareti sırasındaki kıyafeti, Çağlayan'ın İlkbahar/Yaz 2009 Hız isimli koleksiyonundan yeşil baskılı ipek bluz.

Özel İçerik: Arzu Yıldırım

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.