Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalını Tanıyalım

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalını Tanıyalım
Merhabalar :)

Bu yazıda sizi okuduğum bölüm olan İngiliz Dili ve Edebiyatı aynı zamanda okulum İstanbul Üniversitesi hakkında olabildiğince bilgi vereceğim.

Sınavlar ve Giriş Puanları üzerine

İstanbul’da İngiliz Dili ve Edebiyatı okumak isteyenlerin tercihlerinde oldukça sık yer verdiği bu bölümde okul için değerlendirilen puan YGS-3 puanıdır. Sıra LYS 5’e geldiğinde ise dikkate alınan LYS puanınız DİL-1 puanınız olacaktır. Her yıl ortalama 80 bin kişi LYS 5’e girmektedir. 2016-2017 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması’na göre İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünün taban puanı 455,709 olmakla birlikte sıralama olarak en düşük sıralama da 4.060. Bölüm geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 93 kişi almış ve bu sayı aşağı yukarı her sene aynı düzeyde.

Answer sheet

Hedef Hazır, Peki Çalışırken Nelere Dikkat Edilmeli?

YGS’den sonra LYS 5’e hazırlanma sürecinde öğrencilerde sınavı atlatmanın rahatlığı ile gevşeme olmuyor değil. Kısa bir aradan, rahatlamadan sonra yapmanız gereken şey dil sınavınıza kendinizi en iyi şekilde hazırlamak. İngilizcenize ne kadar güvenirseniz güvenin, hatta ve hatta İngilizce ana dillerinizden biri olsa bile LYS sınavı maalesef biraz farklı işliyor, tıpkı bizim Türkçe sınavına girdiğimizde yanlışlar yapabilmemiz gibi. LYS sınavında kelime bilgisi, paragraf, anlam akışını bozan cümle, cümle devam ettirme vb. birçok dile hakimiyet ve dikkat gerektiren bölümler bulunuyor. Bu yüzden de sınava hazırlanırken yapacağınız en önemli şeylerden biri soru tiplerine aşina olmak. Buna en basitinden geçmiş soruları çözerek başlayabilirsiniz. Sadece test çözmeye odaklı olmayın, unutmayın ki okuduğunuzu anlamak sizi sınavda başarılı kılacak en önemli etken.

hamlet_4

Bölüme Girdikten Sonra Sizi Neler Bekliyor?

Öncelikle dersler tamamen İngilizce olduğu için bölüme kabul edilen öğrencileri bir hazırlık (yeterlilik) sınavı bekliyor. Sınavda yeterlilik gösteremeyen öğrencilerin iki dönem boyunca dil bilgisi ağırlıklı olmak üzere bölüme hazırlanması sağlanıyor. Bölüm, ders içeriği olarak oldukça çeşitli, verimli ve öğretici. İlk yıl mitoloji, kompozisyon, yazın ana hatları gibi temel derslerin yanında tarihi arka plan ile İngiliz Edebiyatı’na giriş yapılıyor. İlerleyen yıllarda ise dersler yüzyıllara ayrılarak yine tarihi arka plan ve eserler eşliğinde işleniyor. Tabii ki ders içerikleri sadece İngiliz Edebiyatı ile sınırlı kalmıyor. Dünya Edebiyatı’ndan çeşitli eserlerin yanı sıra psikoloji, felsefe, mitoloji, sinema ve müzik de ders konularının arasında.

Alacağınız bölüm derslerinin yanı sıra ilk yıl fakültenin bölüm dışı dersleri olan Türk Dili ve İnkılap Tarihi’ni almak zorunlu. Bu iki ders internet üzerinden her hafta canlı olarak işleniyor.

english-gal-2

Bölüm Sınavları Üzerine

Bölümde her dönem sizi iki sınav haftası bekliyor. Vizeler ve finaller. Sınavlar 40 dk sürüyor. Sınav haftaları genelde iki hafta olmakla beraber sınav haftası boyunca ders işlenmiyor. İlk yıl aldığınız Türk Dili ve İnkılap Tarihi dersleri test olarak yapılıyor ve sınav süresi 20 dk oluyor.

books-literature-foreign-language

Bölümü Kazandınız, Peki Ya Sonra?

YGS ve LYS maratonunuzu atlattıktan ve başarıya ulaştıktan sonra tabii ki yapmanız gereken güzel bir tatil. Fakat gerçek bir öğrenci asla boş durmaz. Sizi bölüm derslerinize hazırlayacak kitapları yaz tatilinde okumak kendinizi bölüme daha hazır hissetmenizi ve derslere girmeye başladığınızda bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Bunun için de sizlere küçük bir okuma listesi hazırladım. Herkese başarılar :)

Odyssey - Homer

Chaucer - Canterbury Tales

Epic of Beowulf

Anthony Burgess - English Literature

 

Özel İçerik Gizem Gençer

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.