Öğrenci Kariyeri Banner

İspanyolca Öğrenmek İsteyenlere Tavsiye Niteliğinde 5 Mobil Uygulama!

İspanyolca Öğrenmek İsteyenlere Tavsiye Niteliğinde 5 Mobil Uygulama!
İspanyolca dünyanın en çok konuşulan üç dilinden biri ve yaklaşık beş yüz milyona yakın insan dünyada İspanyolca konuşmaktadır. Eğer siz de İspanyolcaya ufaktan merak sardıysanız ve konuşma bakımından ne kadar da güzelmiş ifadelerini dile getiriyorsanız mutlaka İspanyolca öğrenmenizi tavsiye ediyorum; bunun en önemli sebebi  ifade ediliş ve okunuş tarzı bakımından  insanların kulağına ve ruhuna hoş gelebilecek bir etki yaratmasıdır. Buna ek olarak sizlere yapılan bir araştırmadan da bahsetmek istiyorum. Yapılan araştırmaya göre İspanyolca geleceğin 10 dilinden biri olacak; hatta bu araştırmaya Türkçe de dahil. Araştırmayı yapan kurum ise British Council. Yapılan araştırmada ticari, jeopolitik ve coğrafi olarak sıralandığında listede birinci sırayı İspanyolca onu sırasıyla Arapça, Fransızca ve Çince takip ediyor. Belki de tahmin ettiğimizden daha fazla öneme sahip bir dil İspanyolca… Bu sıralama ise 2015 yılında yapılmış belki günümüzde yeri değişmiş olabilir, bunu da dipnot olarak eklemek istedim.

Bu yazımda ise sizlere İspanyolca öğrenebileceğiniz mobil platformlardan bahsetmek istiyorum.

1) Mondly

mondly

Mondly birçok yabancı dilde işinize yarayabilecek bir mobil platform; bu sebeple İspanyolca öğrenimi konusunda da yardımcı olabilecek iyi platformlardan biri olarak karşımıza çıkmakta…  Ayrıca sözlük kullanımı açısından da destek sağlaması bakımından oldukça iyi. Uygulamayı premium olarak kullandığınızda  gerçekten faydasını görebileceksiniz.

2) Duolingo

duolingo

Hemen hemen herkesin bildiği ünlü bir dil uygulaması. İspanyolca öğrenmek için de bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

3) Anki

anki

Temelde İspanyolca öğrenme platformu değil; fakat İspanyolca öğrenmek için başvurabileceğiniz bir diğer platform. Uygulamanın mantığı ise şu şekilde çalışıyor; kelime öğretme mantığında ilerliyor. Bu açıdan elzem nitelikte bir uygulama bunu ise kelime kartları ile sağlıyor. Kelimeyi öğrenmenize göre tekrar sorarak kelime hatırlatması yapıyor; kısacası kelime öğrenmek için kullanabileceğiniz ideal bir mobil platform.

4) Memrise

 

memrise

İspanyolca öğrenme konusunda kaynak olarak en geniş platformlardan biri. Bu platform üzerinden İspanyolca  fiiller, kelimeler ve günlük konuşma gibi; kapsamlı olarak seçip kullanabilirsiniz.

5) Babbel

babbel_coupons

Babbel'ın içerisinde tam 11 dil mevcut. İstediğiniz dili öğrenebileceğiniz gibi İspanyolca öğrenmek için de başvurabileceğiniz bir mobil platform.  Diğer kullanıcılarla iletişim imkanı ve native speaker bulabilmeniz açısından oldukça göze çarpmakta... Bunun yanı sıra websitesi üzerinden de bu programı kullanabilirsiniz.

Eğer sizlerin de İspanyolca öğrenirken kullandığınız mobil platformlar varsa yoruma yazabilirsiniz.

Sevgilerimle...

Özgün İçerik: Uğur Can Dilsiz

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.