Öğrenci Kariyeri Banner

İsmi Nedeniyle Türkler Arasında Espri Konusu Olan Profesör Türkiye'ye Geldi

İsmi Nedeniyle Türkler Arasında Espri Konusu Olan Profesör Türkiye'ye Geldi
Cambridge Üniversitesi'nden Profesör Bence Nanay Türkiye'ye geldi. İstanbul'da olduğunu havaalanında çektiği fotoğrafı Twitter'dan paylaşarak duyuran Profesör Bence, isminin ne kadar komik olduğunu polisten öğrendiğini söyledi.



Cambridge Üniversitesi'nde ders veren bir felsefe profesörü olan Bence Nanay, Türkiye'deki Twitter kullanıcıları tarafından fark edildiğinde günlerce konuşulmuştu.

Sosyal medyada akademisyenin ad ve soyadını tiye alan esprili paylaşımlar yapılmış, Profesör Bence'nin Türk takipçilerinin sayısı hızla artmıştı.

"Adımın ne anlama geldiğini bilmiyorum"

Bence'nin Türkiye'deki şöhreti giderek artarken, geçtiğimiz yıl Habertürk'ten Nalan Koçak'a röportaj vermiş ve hakkında merak edilenleri yanıtlamıştı. İsminin manasını bilmediğini belirten Bence, şunları söylemişti:

"Daha önce pek çok Türk arkadaşım oldu. Onlar da adımın Türkçe’de komik anlama geldiğini söyledi ama herkes farklı şekilde çevirdi. En azından neden çok komik olduğunu anlayabiliyorum."

Einverständniserklärung Nr. 859a
Bence Nanay
 /Bei einer Veröffentlichung des Bildmaterials ist bitte als Bildnachweis: © RUB, Marquard zu nennen.

"20’li yaşlarda aylarca Türkiye’yi gezdim"

En çok adı ve soyadı nedeniyle evlenme teklif edenlerin Tweet’lerini sevdiğini de belirten felsefeci, “Türk kullanıcılar Amerikalı ya da İngiliz kullanıcılardan kesinlikle daha komik ve seviyeli. 20’li yaşlarda aylarca Türkiye’yi gezdim. Ülkenize, yemeğine, mimarisine, insanlarına âşık oldum. Hatta restoranlarda sütlaç, ayran ısmarlayabilmek, insanlarla sohbet edebilmek için biraz sokak Türkçe’si bile öğrendim” demişti.

Daha önce Türkiye'yi uzun süre gezdiğini ve hayran kaldığını belirten Bence, yeniden Türkiye'ye geldi.

DxHGwG5VsAA6EAJ


İstanbul'a geldiğini havaalanında çektiği fotoğrafı Twitter hesabından paylaşarak duyuran Bence, "İsmimin Türkçe'de ne kadar komik olduğunu öğrenmek için (hem de Türk sınır polisinden) İstanbul Havalimanı'na gelmem gerekiyormuş" dedi.

Bence Nanay bu paylaşımı ile bir kez daha esprili yorumlar ile sosyal medyanın gündeminde...

 

850011_2

Kaynak 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.