Öğrenci Kariyeri Banner

İşaret Dilini Tercüme Eden Yazılım Yaptı Stanford’a Tam Burslu Kabul Edildi!

İşaret Dilini Tercüme Eden Yazılım Yaptı Stanford’a Tam Burslu Kabul Edildi!
Lise öğrenimini sürdüren Neval Çam, işitme engellilerin daha kolay iletişim kurması için işaret dilini tercüme yapabilen bir yazılım geliştirdi. Microsoft tarafından yılın en başarılı kadın yazılım girişimcisi seçilen Neval, Stanford Üniversitesi'ne tam burslu kabul edildi.

https://youtu.be/u72VyP6Oda8

Başarıya insan hayatını kolaylaştıracak icat çıkarmakla ulaşılacağının en güzel örneği lise öğrencisi Neval Çam'ın işitme engelliler için geliştirdiği işaret dili tercüme yazılımı oldu. İyi bir üniversiteye gidebilmek için lise hayatı boyunca deneme sınavları çözmek, kurslara gitmek, özel dersler almak yerine öğrendiği bilgileri projeler geliştirmek için kullandı.

neval-cam

 

Henüz 16 yaşında olmasına rağmen işaret dilini tercüme eden bir yazılım geliştirdi. Yapay zekayla çalışan projeler üretti. Kendisinden 10-15 yaş büyük adayların yarıştığı bu yarışmada Microsoft tarafından yılın en başarılı kadın yazılım girişimcisi seçildi. Bu yıl liseden mezun olacak Neval Çam dünyanın en saygın yüksek öğretim kurumlarının başında gelen Stanford Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Bilimleri bölümde 4 yıl boyunca eğitimine tam burslu öğrenci statüsüyle devam edecek.

isaret-dili-yazilimi-neval-cam

 

İŞİTME ENGELLİLERE TERCÜMAN OLDU!

Neval'in en büyük hayali teknolojinin merkezi olarak bilinen Stanford Üniversitesi'nde okumaktı. Amacına giden başarı yolunun temellerini daha onuncu sınıftayken attı. Projede işitme ve konuşma engelli bireylerin günlük hayatlarında işaret dilini bilmeyenler ile de rahatça iletişim kurabilmesine olanak sağlıyor.

Akıllı telefon ve cihazlarda da kablosuz olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanacak olan program işaret dilini anında tercüme ederek iletişimdeki engelleri ortadan kaldıracak. Neval'in henüz 16 yaşında icat ettiği yazılımın üzerine bugün üniversiteler çalışıyor.

isaret-dili-yazilimi-neval-cam2

 

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRECEK!

Stanford Üniversitesi'nde yapa zeka teknolojileri üzerine çalışmak istediğini söyleyen Neval, ''Bu konu maalesef Türkiye'de başlangıç noktasında bile değil. Gelecekte çok daha yoğun kullanılacak, herkes insansız araçlara binecek'' dedi. Mezun olduktan sonra kendi yapay zeka laboratuvarını kurmak istediğini de söyleyen Neval, ''Eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye'ye geri döneceğim. Kendi ülkeme kendi insanlarıma faydalı olmak istiyorum'' dedi.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.